Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Δε τα βλέπω καλά τα πράγματα … σχετικά με το ΕΣΥ …

Ακούω το νέο και λογικά μοναδικό υποψήφιο πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια σχετικά με το πολύπαθο ΕΣΥ.

Ασφαλώς και χρειάζεται ανασύνταξη, ανασχεδιασμό, νέα χωροταξική κατανομή, νέες σχέσεις εργασίας του προσωπικού (το θέμα της αυτονόμησης όλων των εργαζομένων αποτελεί τεράστιο άλυτο πρόβλημα ...) , νέους μηχανισμούς οργάνωσης και λειτουργίας, νέους ρόλους για το πανεπιστημιακό ιατρικό κατεστημένο. Χρειάζεται στιβαρό και καλά οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (όχι μόνον ασθένειας). Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών και προγραμμάτων. Εκτεταμένη εισαγωγή πληροφοριακών και τηλεματικών συστημάτων. Άμεση αντικατάσταση κάθε πεπαλαιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αξιολόγηση όλων των συντελεστών του συστήματος, αρχίζοντας από αυτή του προσωπικού. Καθημερινή σχεδόν αξιολόγηση των υπηρεσιών μέσω δεικτών και στατιστικών στοιχείων και τεχνική συντηρηση των υποδομών, θέματα που απουσιάζουν σχεδόν πλήρως. Και άλλα πολλά ….

Λέτε η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ (αν το θελήσουν οι Έλληνες πολίτες) να επιβάλλουν στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει το Ηράκλειο αυτό έργο; Το βλέπουμε δυστυχώς πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ακόμα και αν υπάρχει (η αμφισβητούμενη) πολιτική βούληση!

ΥΓ: Προτείνουμε επίσκεψη στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά για ιδέες, προτάσεις, σχόλια κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου