Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Η άποψή μας για την Επικαιρότητα και τη Καθημερινότητα …

·         05/10/2023 - Κυψέλη: Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Κυψέλης, 46χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων με συνολική ποινή κάθειρξης 36 ετών, φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών καθώς και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ. Ο 46χρονος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που έχει διαπράξει απάτες και πλαστογραφίες, αλλά και για υπεξαίρεση, κλοπή και παράβαση του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα (ΚΑΘΓΜΕΡΙΝΗ): Εντολή ποιου ή ανικανότητα ποίου ήταν έξω το μπουμπούκι;.
·         05/10/2023 - Βενιζέλος: «Η κοινωνία έχει συναίσθηση της ασυμμετρίας που διέρχεται η χώρα, αλλά δεν βλέπει λύσεις». Ξεκίνησε το μεσημέρι το ετήσιο συνέδριο της δεξαμενής σκέψης e-kyklos, με θέμα: «Η Ελλάδα Μετά VII: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα», με την παρουσίαση της έρευνας της Metron Analysis για τις ασυμμετρίες τις οποίες διέρχεται η χώρα. Παρόντος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, του νεοεκλεγόντος δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και θεσμικών παραγόντων, ο επικεφαλής της Metron Analysis Στράτος Φαναράς και ο επιστημονικός συνεργάτης της Γιάννης Μπαλαμπανίδης παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνας, ενώ τη σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ): Παλιοί και νέοι υπεύθυνοι με πολλούς απόντες για ευνόητους λόγους …. 
·         07/10/2023 - «Πόθεν έσχες»: Στη δημοσιότητα αλλά ανέλεγκτα. Ανέλεγκτες από τους ορκωτούς λογιστές, συνεπώς δίχως τυπική και ουσιαστική επιβεβαίωση της ορθότητας όσων αναγράφονται σε αυτές από τους υπόχρεους, αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Βουλής 1.034 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες», βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων, καθώς και δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021). Πέρα από τις διαχρονικές νησίδες αδιαφάνειας ως προς το αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποιούνται, είτε βάσει της τακτικής διαδικασίας είτε κατόπιν καταγγελιών, για ακόμη μια χρονιά κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση αυτών των ελέγχων (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ): Όλοι πλούσιοι, όλοι στα κόλπα. Και εξακολουθούν να κοροϊδεύουν, όλοι μα όλοι οι αρμόδιοι, τους πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου