Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

«H EΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VII» … μετά από 3 ημέρες σφυροκοπήματος του άθλιου πολιτικού συστήματος …

Ήταν και είναι εξαιρετική η πρωτοβουλία του ΚΥΚΛΟΥ ΙΔΕΩΝ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, να μιλήσουν σημαντικοί Έλληνες επί 3 ημέρες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία για μια σειρά θεμάτων που θεώρησαν οι οργανωτές ότι πρέπει να συζητηθούν, σε δημόσιο διάλογο. Να αναζητηθούν λύσεις και τουλάχιστον να προκληθούν διεργασίες σε πολίτες σκεπτόμενους και ασχολούμενους με τις εξελίξεις της κοινωνίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πρέπει να βρουν άμεσες λύσεις.
 
Το χαρακτηριστικό όλων ή των περισσότερων ομιλιών είναι ότι εξέθεσαν τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι: υπήρχε κανείς στο ακροατήριο από τις ηγετικές ομάδες των πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν την ηγεσία της χώρας ή μετέχουν στα κυκλώματα διαμόρφωσης πολιτικών και στρατηγικών; Κάποιοι, στελέχη της κυβέρνησης, υπουργοί έλαβαν μέρος στις παρουσιάσεις ως κύριοι ομιλητές, αλλά αμφιβάλλουμε αν άκουσαν και αν επεξεργάζονται τα θέματα που προβλήθηκαν και ιδίως τις παθογένειες του διοικητικού μηχανισμού της χώρας, που φαίνεται να βρίσκεται πολλά χρόνια πίσω από τις σημερινές διεθνείς εξελίξεις. Και παρά  τα συγχωροχάρτια που μοίρασαν αφειδώς, για ευνόητος λόγους, τα λίγα κυβερνητικά στελέχη.
 
Φυσικά οι ομιλητές δεν αναφερθήκαν και σε πολλά άλλα θέματα, κατά την άποψη μας, κρίσιμης σημασίας για την καλή πορεία της χώρας προς τον εκσυγχρονισμό. Τέτοια θέματα και προτάσεις έχουμε αναδείξει κατά καιρούς στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. Και έχουν όλα σταλεί στα στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων, με ένα μόνον κοινό χαρακτηριστικό: Δεν απαντούν ποτέ!
 
ΥΓ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αρχίσουν από το https://www.youtube.com/watch?v=PXZLVds2XuE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου