Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Δύο πόλεμοι και 50 εκλογές: Οι γεωπολιτικές κρίσεις που απειλούν την παγκόσμια οικονομία …

Ενα κύμα πολιτικής αστάθειας, με δυνητικά βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις, διαφαίνεται ενόψει δεκάδων εκλογικών διαδικασιών το 2024

Φωτ. αρχείου: ΑP Photo/Matt Rourke

Νέους κλυδωνισμούς αβεβαιότητας στην -ήδη χειμαζόμενη από πληθώρα γεωπολιτικών κρίσεων- παγκόσμια οικονομία προκαλούν οι επιθέσεις των Χούθι στην εμπορική ναυσιπλοΐα της Ερυθράς Θάλασσας, ενός από τους πιο κρίσιμους κόμβους του παγκόσμιου εμπορίου. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της σύρραξης στη Γάζα και διάχυσής της στην ευρύτερη Μέση Ανατολή είναι ο τελευταίος σε μια σειρά απρόβλεπτων κρίσεων, μετά την πανδημία κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που πλήττουν, εκτρέπουν και αποπροσανατολίζουν την παγκόσμια οικονομία. Εκτός, όμως, από όλα αυτά, εντός του νέου έτους που ετοιμάζεται να υποδεχτεί η ανθρωπότητα διαφαίνεται ένα κύμα πολιτικής αστάθειας, με δυνητικά βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις, ενόψει δεκάδων εκλογικών διαδικασιών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ The New York Times, 24.12.2023 • 20:22).


Η τέλεια καταιγίδα. Εκεί που όλοι οι κάτοικοι του Πλανήτη προσδοκούσαμε σε ένα νέο έτος με πολύ καλλίτερες προοπτικές, ειρήνη και ημέρες ήσυχες και ευκαιρίες για ανάκαμψη των οικονομίων και μεγαλύτερη ευημερία για όλους, η Χαμάς με το τρομοκρατικό χτύπημα στο αποχαυνωμένο Ισραήλ, έδωσε το σύνθημα για ξήλωμά των προσδοκιών των λαών, για ειρήνη και ευημερία.

Το σύνθημα της αποσύνθεσης και της κρατικής τρομοκρατίας έδωσε ο χασάπης Νετανιάχου, με τις πολιτικές του περί εξόντωσης του λαού της Παλαιστίνης και τη επίλυσης του προβλήματος του Ισραήλ, δηλαδή της κατοχής όλων των εδαφών των δύσμοιρων Παλαιστινίων υπέρ του Ισραήλ. Και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.

Ο Νετανιάχου δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να εξαφανίσει ένα λαό και βάζει τη πολεμική του μηχανή να ξηλώσει και να ακολουθήσει τεχνικές των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, για να εξουδετερώσει ένα λαό.

Τώρα μπήκαν στο παιχνίδι και οι ξυπόλητοι Χούτι και βλέπεις τις τρομακτικές στρατιωτικές δυνάμεις του πλανήτη να συζητούν πως θα τούς αποτρέψουν από το να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία.

Πρέπει για το καλό των δισεκατομμυρίων πολιτών του πλανήτη να βρεθούν τρόποι να εξουδετερωθούν οι δικτάτορες Πούτιν, Νετανιάχου, Ερντογκάν, Ραϊσί, Άσαντ, και κάθε άλλος τρελός «ηγέτης» που «αναδείχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες», αλλά συμπεριφέρεται ως μανιακός καταστροφέας. Νέο είδος Ηρόστρατου.

Και η άποψή μας περί «Δικτατορίας της Δημοκρατίας©» πρέπει να συζητηθεί στον ΟΗΕ με στόχο να βρεθούν λύσεις υπέρ των λαών και εναντίον των «δημοκρατικά» εκλεγμένων επιόρκων και τρελών.

Εμείς τι να πούμε παραπάνω.

Ηγέτες όλου του κόσμου ακούστε τους πολίτες. Θέλουν Ειρήνη. Αυτή είναι η γενεσιουργός δύναμη των προοπτικών ευημερίας και της ευημερίας. Σε αντίθεση με την Υγεία, που η Φύση αποφασίζει και οι επιστήμες προσπαθούν αν απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων, η Ειρήνη είναι επίκτητο αγαθό, στα χέρια των ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου