Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Όχι πια μόνο ξενοδοχεία … στη μαραμένη Αθήνα …

Μεγάλα ντιλ και επενδύσεις δείχνουν δειλή στροφή προς τα οικιστικά συγκροτήματα και τα γραφεία στην καρδιά της Αθήνας

Το κτίριο στη διασταύρωση της οδού Ομήρου με τη Σταδίου, νέα έδρα της Eurobank. Πολλά ακόμη κτιριακά συγκροτήματα του κέντρου αλλάζουν, εκσυγχρονίζονται για να στεγάσουν οικογένειες, ψηφιακούς νομάδες, επιχειρήσεις.

Αυτή την εβδοµάδα θα λάβει χώρα μία από τις πιο απαιτητικές εταιρικές μετακομίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Eurobank θα εγκαταλείψουν το Μέγαρο Μποδοσάκη που τους στέγαζε μέχρι την Παρασκευή, καθώς το ιστορικό κτίριο της οδού Αμαλίας (και μέχρι σήμερα έδρα της τράπεζας) αλλάζει εποχή. Yστερα από σχετικό διαγωνισμό μισθώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες της που σήμερα στεγάζονται σε διάσπαρτα κτίρια περί την πλατεία Συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή έκανε πάταγο στην αγορά του real estate της Αθήνας. Aπαντες προεξοφλούσαν ότι η μειοδοτική διαδικασία θα προσέλκυε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, πιθανότατα από το εξωτερικό και χωρίς προηγούμενη παρουσία στην Ελλάδα. Το σημείο ήταν ιδανικό (απέναντι από τον Εθνικό Κήπο) για μια μονάδα υψηλών προδιαγραφών. Αλλά τελικά τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12.12.2023 • 13:57).


Λέτε να πρόκειται για πραγματική στροφή; Αλλά ποίων;

Μέχρι τώρα ότι έγινε κυρίως στην πόλη των Αθηνών, αλλά και παραέξω, δεν ήταν δα και κανένα σοβαρό σχέδιο της δημοτικής αρχής με όραμα και μακροχρόνιο σχεδιασμό, αλλά σπασμωδικές κινήσεις σε ένα χαοτικό περιβάλλον μιας τραυματισμένης πολλαπλώς πόλεως, με ανύπαρκτη δημοτική ηγεσία ή καλλίτερα με μια ηγεσία που ακολουθούσε τις προσταγές και επιταγές φορέων που είχαν κάποια χρήματα ή ήξεραν να εξασφαλίζουν χρήματα από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα σχεδόν κοψοχρονιά για να επενδύσουν στη φούσκα των ξενοδοχειακών μονάδων.

Αν σκάσει η φούσκα, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Τώρα φαίνεται να παράγινε το κακό και οι εκπληκτικοί επενδυτές αναζητούν νέα ελ ντοράτο. Βέβαια δεν είναι κακό να βλέπεις παρατημένα και εγκαταλελειμμένα κτήρια, που είχαν κάποτε σημαντική συμβολή στη κοινωνική και οικονομική ζωή ης πόλεως, να ξαναβρίσκουν ζωή και να φεύγουν από τη μούχλα, τη μουντζούρα, την απαξίωση και τη βραδεία κατάρρευση.

Αλλά που θα μας πάει η νέα μόδα άραγε; Γιατί μέχρι τώρα η δημοτική αρχή άφησε την πόλη έρμαιο και θήραμα του κάθε επενδυτή και δεν συνεργάστηκε ή αδιαφόρησε; Ή μήπως εξασφάλισε ανταλλάγματα για τη σιωπή της και την ανυπαρξία της; Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή!

Θα θέλαμε να ακούσουμε τι λένε επ’ αυτού οι ταγοί του πολιτικού συστήματος και η ελίτ της υποτιθέμενης πνευματικής ηγεσίας της πόλεως.

Και με την εκ βάθρων ανακαίνιση 3-5 κτηρίων σε κεντρικά σημεία της πόλεως αναβαθμίζεται άραγε η πόλις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου