Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Συμβολαιογράφοι: Παράταση αποχής και εξαιρέσεις …

Στις 8 Ιανουαρίου θα επανεξετάσουν την απόφασή τους οι συμβολαιογράφοι


Τη συνέχιση της αποχής έως τις 8 Ιανουαρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση των συμβολαιογραφικών συλλόγων. Αυτή τη φορά όμως με κάποιες εξαιρέσεις: την κατάρτιση προσυμφώνων για αγοραπωλησίες ακινήτων και τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες υπάρχουν ανελαστικές ημερομηνίες. Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δεσμευθεί έμπρακτα ότι δεν θα υλοποιήσει το ψηφιακό συμβόλαιο, αλλά θα αρκεστεί στην ψηφιακή υποβολή συμβολαίων, όπως έχει υποσχεθεί. Το υπουργείο από την πλευρά του απαντάει ότι θα τηρήσει στο έπακρον όσα έχουν συμφωνηθεί … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13.12.2023 • 08:10).


Προφανώς όλοι αυτοί οι πλούσιοι κύριοι, οι χαϊδεμένοι του συστήματος δεν θα υποχωρήσουν αν δεν κοντύνουν αρκετά το κράτος. Για να μάθει η κυβέρνηση να αναθέτει σε αυτούς τη νομοθέτηση και όχι να κάνει του κεφαλιού της και να τους φέρνει σε δύσκολη θέση και να ξεβολεύονται οι άνθρωποι.

Ασφαλώς για να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις κάποια τεχνογνωσία, αλλά αυτή είναι μάλλον απότοκος του παράλογου και περιπεπλεγμένου νομικού κυκεώνα που κάθε τόσο το κράτος μεταβάλλει, τροποποιεί, ανασχεδιάζει, αλλά πάντοτε το κάνει χειρότερο, περισσότερο περίπλοκο και δυσπρόσιτο στους πολίτες. Εξ ου και η ανάγκη για τους συμβολαιογράφους.

Θελήσαμε να μάθουμε για το επάγγελμα του συμβολαιογράφου και βρήκαμε το https://futuregeneration.gr/job_role/job-role-notary/ .

Έχουμε μερικά ρωτήματα για τη συντεχνία που τόσο αγαπά το κράτος, αλλά αυτή παραμένει αγνώμων:

. Πόσοι είναι οι συμβολαιογράφοι στην Ελλάδα;
. Ποια είναι τα δηλωθέντα ετήσια εισοδήματα των ανθρώπων αυτών, τη τελευταία 20-ετια;
. Γιατί το επάγγελμα είναι κλειστό;
. Μπορεί να μείνει το επάγγελμα στη οικογένεια;
. Γιατί τα αρχεία των πράξεων μεταξύ πολιτών διατηρεί ο Συμβολαιογράφος και δεν κατατίθενται σε ασφαλή δημοσία βάση πληροφοριών για να είναι και ελεύθερα προσβάσιμα για ερευνητικούς λόγους και λόγους ανάλυσης και εξαγωγής συμπερασμάτων; Μήπως αυτό προωθεί τώρα η κυβέρνηση και έχουν εξαγριωθεί οι καλοί αυτοί άνθρωποι; Άλλωστε υποχρεωτικώς αντίγραφα των συμβολαίων κατατίθενται στην Εφορία
. Έχει αναρωτηθεί και βεβαιωθεί κανείς μέχρι τώρα ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση της ιδιότητας του συμβολαιογράφου είναι αδιάβλητες;
. Πως καθορίζονται οι αμοιβές των συμβολαιογράφων; Σε ποιο βαθμό έχουν καθοριστικό λόγο οι συντεχνίες τους;
. Τι ισχύει στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ;
. Η μόνη ηλεκτρονική παρουσία του συλλόγου που εντοπίσαμε αφορά επαγγελματικά /συνδικαλιστικά θέματα και όχι θέματα των πολίτων που χειρίζονται οι συμβολαιογράφοι και τα οποία θα ήθελαν να γνωρίζουν

Υπάρχει περίπτωση να σπάσουν τα στεγανά που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα από κτήσεως Ρώμης και να εκσυγχρονιστούν συστήματα, διαδικασίες και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών; Αμφιβάλλουμε. Το συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα, η διαπλοκή κραταιά και περιφρουρούμενη από πλέγματα νόμων που εύκολα ψηφίζονται υπέρ των συντεχνιών ιδίως τη νύχτα, στη Βουλή των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου