Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Μπράβο Κυριάκο τα κατάφερες πολύ καλά …

Η είδηση: Τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων όσον αφορά τα έργα και τις παρεμβάσεις στην πόλη επιφέρει τροπολογία την οποία κατέθεσε αργά το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση ενταγμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα προωθηθεί προς ψήφιση σήμερα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται στο ελάχιστο ο χρόνος για οποιαδήποτε αλλαγή. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», η οποία ελεγχόταν από τον Δήμο Αθηναίων με πρόεδρο τον ίδιο τον δήμαρχο, μετονομάζεται σε «Ανάπλαση Α.Ε.» και η εποπτεία της περνάει στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20/12/2023).

Δε λέμε ακόμα είναι αρχή και πολλά μπορούν να συμβούν. Πολλά επίσης εξαρτώνται και από την προσωπικότητα, τους στόχους και τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας. 


Αλλά ο κ. Κυριάκος έβαλε σε τροχιά αντιπολιτευόμενης προσωπικότητας με πολλές ίσως πιθανότητες αναδείξεώς του, το κ. Χάρη Δούκα. Πρόσωπο που κάποιους μήνες πριν δεν το ήξερε ούτε καν ο θυρωρός του (δε μιλάμε βέβαια για τα ακαδημαϊκά προσόντα του ανδρός). 


Η εξέλιξη αυτή θα είναι καλή για τη χώρα αν διατηρηθούν οι καλές προθέσεις, αναδειχθούν ηγετικές ικανότητες και ο νέος αστήρ πιάσει το παλμό της εποχής και κατανοήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες του εκλογικού σώματος. 


Αν ναι; Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει επίσης να αποδείξει ότι έχει ικανότητες διεθνούς παίκτου τόσο στα πλαίσια της ΕΕ, όσο και της γεωπολιτικής στρατηγικής στην οποία πρέπει να εμπλακεί με αξιώσεις. 


Ίδωμεν. 


ΥΓ: Τα ίδια έκαναν και με το άχρηστο «αντιπλημμυρικό Ερασίνου». Για να ελέγξουν τη κατάσταση χαρακτήρισαν το έργο – ντροπή τους και τρομάρα τους – εθνικής σημασίας. Που; Μα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Ποιος; Μα ο ανιψιός(;) υφυπουργός κ. Γ. Καράγιαννης, που είχε αναλάβει όλη τη βρομοδουλειά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου