Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Εντυπώσεις από ένα σύντομο ταξίδι στην Άνδρο …

Αποφασίσαμε το ταξίδι γρήγορα και το υλοποιήσαμε εύκολα. Η εποχή ήταν τέλος Οκτωβρίου και έτσι δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει τις περιόδους μεγάλων μετακινήσεων.

Το ταξίδι μας φάνηκε εύκολο γατί είχαμε το δικό μας αυτοκίνητο και η πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας ήταν εύκολη υπόθεση, χωρίς ταλαιπωρία, μικρής σχετικά δαπάνης και ωράριο της επιλογής μας. 

Το βαπόρι σε αναμονή, εύκολη πρόσβαση και σχεδόν γεμάτο κατά τον απόπλου, παρότι η ημέρα αναχώρησης ήταν καθημερινή. Διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες. 

Με τη άφιξη αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε τόπο άλλων ρυθμών από αυτών της μεγαλουπόλεως. 

Η απόσταση από το λιμάνι μέχρι την πολυδιαφημισμένη πρωτεύουσα περίπου 30 χιλιόμετρα, με ανεκτή σήμανση αλλά όχι του ενδεδειγμένου επίπεδου. Το ξενοδοχείο αποκατεστημένο παλαιό αρχοντικό, πολύ καλών προδιαγραφών. Χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητο δυσεύρετος και αμέσως γεννιέται η απορία τις συμβαίνει κατά τους θερινούς μήνες. 
Αρχιτεκτονικά η πόλις μοιάζει ομογενής αλλά δεσπόζουν κραυγαλέες εξαιρέσεις, που προφανώς κανείς δεν είναι σε θέση να αναιρέσει, προκειμένου να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του νησιού. 

Μας έκαναν εντύπωση οι εικόνες του νησιού από το πλοίο της γραμμής. Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια παντού σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού και αν κοιτάξει κανείς. 

Το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει για τις απαραίτητες υποδομές, πως συντηρούνται τα κτήρια αυτά, πως αντιμετωπίζονται οι δαπάνες για τη χρήση και αξιοποίηση των χρημάτων που επενδύθηκαν και άλλα τέτοια λογικά ερωτήματα. Πρέπει να θεωρηθούν σπατάλες χωρίς λογική, κοινωνική πολιτική, εθνική αναγκη ή αλλιώς; 

Μας έκανε εντύπωση το ερειπωμένο ξενοδοχείο Ξενία στην παραλία της Χώρας (σαπίζει εκτεθειμένο στα δύσκολα καιρικά φαινόμενα εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια), ενώ παραδίπλα στέκουν σχεδόν εντυπωσιακά ανακαινισμένα ιδιωτικά νεοκλασικά. 


  Αν η πόλις, οι κάτοικοι και κάποιοι φερέλπιδες αρχιτέκτονες το τολμήσουν, θα προδιαγράψουν την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αναστήλωση του εμβληματικού Ξενία και τη ταυτόχρονη διαμόρφωση όλου του παραλιακού μετώπου. Θα προτείνουν τη δημιουργία μιας τεράστιας φυσικής πισίνας θαλασσίου ύδατος για όλους, αξιοποιώντας το αδρανές σήμερα θαλάσσιο μέτωπο. Θα δημιουργηθεί ένας εξαιρετικός παραθαλάσσιος περίπατος που θα δώσει πνοή και μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης της περιοχής, με σεβασμό πάντοτε στην ιστορία και τις επιδιώξεις της κοινωνίας.

Επίτευγμα της άθλιας ηγεσίας που διοικεί αυτή τη χώρα απο άκρου εις άκρο, που δεν θέλει, δεν μπορεί και ευτελίζει κάθε έννοια συνέχειας, πολιτισμού και λογικής. Αν δε θέλει το δημόσιο να βρει λύσεις ας δώσει τις κατάλληλες ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα να εκσυγχρονίσει τη χώρα. Η τιμωρία των νομιμοφρόνων πολιτών κα των νέων της Ελλάδος από το άθλιο πολιτικό σύστημα, που φροντίζει μόνον για την επανεκλογή του κα το πως θα γεμίσει τη τσέπη του με τζάμπα χρήμα και όχι σκληρή δουλειά, πρέπει να τελειώνει. 

Ως πολίτες πρέπει να αντιταχθούμε στη προγραμματισμένη ερημοποίηση της χώρας, με όποιες υφιστάμενες φωτεινές εκλάμψεις του ιδιωτικού κυρίως τομέα, ώστε να ελπίζουμε ότι η χώρα θα βρει το δρόμο της προς ένα ενάρετο και σοβαρό κύκλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου