Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Οι άσχετες τροπολογίες (συνεχίζουν να) πέφτουν βροχή … ενώ ο πρόεδρος Τασούλας είναι εξαφανισμένος ...

Η παρανομία έχει γίνει κανόνας και αυτό έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της νομοθέτησης και στην εκπαιδευτική λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας, που οι κυβερνήσεις έπρεπε πρώτες να ασκούν

 INTIME

Ομεγάλος Αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ σάρκαζε το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ λέγοντας πως «το παράνομο γίνεται αμέσως. Για το αντισυνταγματικό χρειαζόμαστε λίγο επιπλέον χρόνο». Στην Ελλάδα πάλι δεν έχουμε τέτοια κολλήματα. Και το παράνομο και το αντισυνταγματικό γίνονται αμέσως.

Ολες οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης τούτης εδώ που ομνύει στο δόγμα «νόμος και τάξη», παραβιάζουν διαρκώς και κατάφωρα το άρθρο 74 του Συντάγματος που προβλέπει ότι «νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που περιέχει διατάξεις άσχετες με το κύριο αντικείμενό τους δεν εισάγεται για συζήτηση». Στο ίδιο άρθρο επίσης προβλέπεται ότι «δεν εισάγεται για συζήτηση νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που αποσκοπεί στην τροποποίηση διάταξης νόμου, αν δεν έχει καταχωριστεί στην αιτιολογική έκθεση ολόκληρο το κείμενο της διάταξης που τροποποιείται, και στο κείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης ολόκληρη η νέα διάταξη, όπως διαμορφώνεται με την τροποποίηση» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.12.2023 • 17:06).


Σχετικά πρόσφατα προτείναμε λύση για την απαράδεκτη τακτική των κυβερνήσεων και την κατά του Συντάγματος συμπεριφορά του. Αλλά πρώτα ο πρόεδρος της Βουλής, αδιαφορεί και δεν ασχολείται καν με τα θέματα της Βουλής, αρκεί να είναι ελεύθερος να κάνει αυτά που τον βολεύουν και δεν τον κουράζουν. Αδιαφορεί και απλά επιδιώκει να τα έχει καλά με τον άνθρωπο που τον διόρισε.

 

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Μια πρόταση για τις τροπολογίες και η περαιτέρω επεξεργασία της …

 

Στείλαμε την πρότασή μας σε όλους τους αρμόδιους αλλά όπως καλά καταλάβατε μας αγνοήσαν. Δεν τους αφορούν τέτοια θέματα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν λοβιτούρες. Έχουν απλά μετατρέψει τη Βουλή σε μηχανή παραγωγής ρουσφετολογικών ρυθμίσεων και επιβολής των δικών τους απόψεων και μόνον.

 

Χαρακτηριστική περίπτωση της «Δικτατορίας της Δημοκρατίας©» το νέο σύστημα διακυβέρνησης με ολίγη από όλα τα άλλα, προς εκτόνωση και για να μην μπουν ποτέ φυλακή οι προκλητικά παρανομούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου