Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Επταπλασιάστηκαν οι φόροι ακινήτων από το 2009 …


«… Το μέχρι πρότινος ασφαλέστερο επενδυτικό καταφύγιο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με τους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν κάθε χρόνο και περισσότερους φόρους. Το 2014, το υπουργείο Οικονομικών θα βεβαιώσει φόρους ύψους 3,6 δισ. ευρώ στους φορολογουμένους, όταν το 2009 οι  
φόροι στην περιουσία δεν ξεπερνούσαν τα 526 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, οι φόροι στην ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν σε πέντε χρόνια κατά 684,4%. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν τις τεράστιες επιβαρύνσεις των ακινήτων τα τελευταία χρόνια:

• Το 2009 καταβλήθηκαν 526 εκατ. ευρώ.
• Το 2010 εισπράχθηκαν 487 εκατ. ευρώ.
• Το 2011 οι εισπράξεις ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ.
• Το 2012 οι εισπράξεις εκτοξεύθηκαν στα 2,75 δισ. ευρώ.
• Το 2013 υπολογίζεται να εισπραχθούν 2,75 δισ. ευρώ.
• Το 2014 εκτιμάται ότι θα εισέλθουν στον κρατικό κορβανά 2,9 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014 με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ανέρχεται στο ποσό των 3,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι περίπου 700 εκατ. ευρώ δεν θα καταβληθούν από τους φορολογουμένους λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τον φόρο, με αποτέλεσμα στα κρατικά ταμεία να μπουν περίπου 2,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014 θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Επί της ουσίας, ένας έκτακτος φόρος που επιβλήθηκε το 2011 προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού γίνεται μόνιμος …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25 Οκτωβρίου 2013).

Λογικά όλοι πρέπει  να πληρώνουν φόρους. Και ασφαλώς όποιοι έχουν περισσότερα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα.

Άλλωστε είμαστε της άποψης ότι όλοι – ο καθένας με τη δύναμή του – πρέπει  να επιστρέφει στη κοινωνία μέρος τουλάχιστον του πλούτου που παρήγαγε – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/10/blog-post_16.html .

Παράλληλά το κράτος πρέπει να διαθέτει με σοφία και κοινωνική ευαισθησία τους φόρους και να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και ανέλιξης στους νέους και τους ικανότερους. Το κράτος δεν πρέπει  να απομυζά τους πολίτες για να εξασφαλίζει απασχόλησης και καλοπέραση σε εγκληματίες, λαδιάρηδες, άχρηστους, ανίκανους, «εργαζόμενους» χωρίς αντικείμενο, ανίκανους, ανάλγητους, άχρηστους, αντικοινωνικά στοιχεία και  άλλες κατηγορίες του νεοελληνικού πανθέου.

Έως εδώ κύριοι με τα τερτίπια σας.

Θα καταβάλουμε τους φόρους, όσο μπορούμε,  αλλά η αγελάδα δεν παράγει πλέον.

Απολύστε αμέσως τους άχρηστους – τη σαβούρα – μήπως και δεν βουλιάξει το καράβι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου