Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Να μάθουμε επί τέλους τι έγινε στο Πέραμα …


Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 9 Οκτωβρίου 2013 «Αναδίπλωση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, που βρίσκει ηρεμία» και παρακάτω «Μετά τη δολοφονία Φύσσα και την αποκάλυψη της δράσης της, η οργάνωση δεν εμφανίζεται στην περιοχή».

Στην ερημωμένη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η ανεργία σήμερα ξεπερνάει το 90%.

Ακόμα παρακάτω διαβάζουμε «… Η εκτίναξη των ποσοστών της Χ.Α. στο Πέραμα –από 0,54% στις εκλογές του 2009 σε 11,5% τον Μάιο του 2012– δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Η ανεργία απλώνεται σαν νευροπαραλυτικό αέριο πάνω από τη μικρή πόλη, καθιστώντας τους πολίτες της ανήμπορους να αντιδράσουν. Ειδικότερα, στην ερημωμένη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου ξεπερνάει το 90%, ο ρόλος του ΠΑΜΕ στην απομάκρυνση των εφοπλιστών έδωσε στα ντόμπερμαν του Ν. Μιχαλολιάκου έναν ορατό στόχο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας και βαϊμαρικής βίας.

Οπως δηλώνει στην «Κ» ιδιοκτήτης συνεργείου που δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στη Ζώνη, η απόπειρα προ ολίγων ετών ορισμένων εργαζομένων να οργανωθούν σε σωματείο που δεν θα ήταν υπό τον έλεγχο του ΠΑΜΕ αντιμετωπίστηκε από τις κατεστημένες συνδικαλιστικές δυνάμεις με προπηλακισμούς και άλλες μορφές εκφοβισμού. Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, πολλοί από εκείνους τους εργαζομένους κατέληξαν να ψηφίζουν και να στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή …».

Γιατί αποκρύπτεται η αλήθεια και οι μέθοδοι του ΠΑΜΕ που κάνει ότι θέλει ανεξέλεγκτο και χωρίς συνέπειες. Η ανεργία που οφείλεται; Γιατί τους προπηλακισμούς και τις άλλες μορφές εκφοβισμού από το ΠΑΜΕ, η Δικαιοσύνη και οι άλλες αρχές τις θεωρούν νόμιμες και ενδεδειγμένες μορφές κοινωνικής πάλης και διεκδίκησης;

Αντιλαμβανόμαστε από το άρθρο ότι η υποστήριξη της ΧΑ οφείλεται σε μεγάλοο βαθμό, στη παράνομη συμπεριφορά του ΠΑΜΕ και άρα κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους και αδιαφόρησαν πλήρως για τη κατάλυση της δημοκρατίας και των εργασιακών σχέσεων.

Πρέπει  επισήμως η κυβέρνηση να παρουσιάσει την κατάσταση όπως ακριβώς έχει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη κάθε παρεκτρεπόμενο και εγκληματικά συμπεριφερόμενο πολίτη και ιδιαίτερα συνδικαλιστή, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει.

ΥΓ: Προτείνουμε να διαβάσει κανείς και τη συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου, με τίτλο «Η ανασφάλεια οδήγησε στη Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου