Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σε πτωτική πορεία η ελληνική βιομηχανία ανακύκλωσης …

«… Σε πτωτική πορεία παραμένει και κατά το 2013 η ελληνική βιομηχανία ανακύκλωσης, καταγράφοντας περαιτέρω πτώση του όγκου της παραγωγής και των πωλήσεών της. 

«Η βιομηχανία ανακύκλωσης ακολουθεί κατά πόδας την πορεία της ευρύτερης βιομηχανίας και διανύει κι εφέτος μια δύσκολη χρονιά, με ακόμη πιο περιορισμένες δραστηριότητες και ισχυρότερες πιέσεις στα περιθώρια κέρδους της», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της εταιρείας ΒΙΑΝΑΤΤ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ, Λεωνίδας Αλεξανδρόπουλος.

Η πτώση της παραγωγής φαίνεται να αφορά, σύμφωνα με επιχειρηματίες του τομέα, τόσο την ανακύκλωση μετάλλων, όσο και την ανακύκλωση πλαστικών και άλλων υλικών και πρώτων υλών. 

«Υπάρχει μια γενική πτώση του αποθέματος υλικών και προϊόντων για ανακύκλωση, η οποία οφείλεται πρωτίστως στην καταναλωτική αδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης», αναφέρει ο Λ. Αλεξανδρόπουλος. Μειούμενος βαίνει ο όγκος της απόσυρσης κάθε είδους προϊόντων που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία ανακύκλωσης, με συνέπεια να δυσχεραίνονται και η ανταπόκριση των επιχειρήσεων σε εξαγωγικά συμβόλαια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάκαμψη του τομέα είναι πιθανόν να αρχίσει το 2015 …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22 Οκτωβρίου 2013).

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Και τα ερωτήματα παραμένουν και οι αρμόδιοι περί άλλα τυρβάζουν, ενώ εξακολουθούν να αμείβονται αραχτοί στις καρέκλες τους και ανενεργοί.

Γιατί δεν γίνεται εκστρατεία πειθούς των Ελλήνων να ανακυκλώνουν; Γιατί οι Έλληνες επιμένουν να πετούν όπου βρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, ακόμα και όταν δίπλα στους κάδους απορριμμάτων υπάρχουν οι μπλε κλάδοι ανακύκλωσης. Γιατί τόση αδιαφορία από αρμοδίους και πολίτες;

Και γιατί δεν ενεργοποιούνται οι διαδικασίες κομποστοποίησης τουλάχιστον σε δήμους που υπάρχουν κήποι και μεγάλοι σχετικά ελεύθεροι χώροι;

Φαίνεται ότι και ο νέος (σχετικά υπουργός ΠΕΚΑ) είναι και αυτός και άσχετος με το αντικείμενο και προσανατολισμένος στη μέθη των άφθονων υδρογονανθράκων και του εύκολου μελλοντικού πλουτισμού μας.

Κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου