Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οι ασχολίες του υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης …


Πριν λίγες ημέρες πούλησα το αυτοκίνητό  μου.

Ο αγοραστής έμαθε και μου ζήτησε να πάμε στην Περιφέρεια, Παράρτημα Αγία Παρασκευής συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. 

Ο αγοραστής προηγήθηκε μπήκε στην ουρά, που ευτυχώς δεν ήταν μεγάλη, πήρε σφραγίδες επί του έντυπου της αδείας, πήγαμε στη γειτονιά και κάναμε φωτοαντίγραφα, υπογράψαμε από κοινού και επανήλθαμε στην ουρά, που και πάλι δεν ήταν μεγάλη. 

Ο αρμόδιος υπάλληλος έκανε τον έλεγχο και απεφάνθη ότι όλα είναι όπως πρέπει  και είπε ότι η νέα άδεια στο όνομα του αγοραστή θα είναι έτοιμη σε 1 περίπου εβδομάδα. Ευτυχώς την παραλαβή μπορούσε να κάνει η σύζυγος του αγοραστή (που και εκείνη εργάζεται, αλλά σε δική της επιχείρηση), ώστε εκείνος να μην αφήσει του δουλειά του για δεύτερη ημέρα.
Στο βάθος του γραφείου της Περιφέρειας υπήρχε άλλη υπάλληλος που υποθέσαμε ότι καταχωρεί σε υπολογιστή τα στοιχεία των αγοραπωλησιών. 

Λογικά θα μπορούσαμε ο αγοραστής και ο πωλητής να καταχωρήσουμε σε ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο τα απαραίτητα στοιχεία και να μην παρουσιαστούμε στην Περιφέρεια καθόλου. 

Έτσι δεν θα χρειάζονταν η φυσική παρουσία δύο ανθρώπων στην Περιφέρεια  – χάσιμο μεροκάματων –  ενώ δεν θα ήταν απαραίτητοι δύο υπάλληλοι. Αφήστε που η στάθμευση στην περιοχή είναι κυριολεκτικώς μαρτύριο. 

Προκαλούμε το ΥΗΔ να ασχοληθεί πάραυτα με το θέμα και να κάνει τη ζωή των πολιτών ευκολότερη, χωρίς άσκοπες παρουσίες και απασχόληση εντός εργάσιμου ωραρίου των ενδιαφερομένων.Τα πλεονεκτήματα προφανή.

Αν δεν το καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι, είμαστε διατεθειμένοι να εξηγήσουμε τι πρέπει  να γίνει. 

Άλλωστε πριν λίγο είχαμε προτείνει το υπουργείο να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα καθημερινότητας των πολιτών (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9707.html ), αλλά μας αγνόησαν και πάλι κατά την προσφιλή τους τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου