Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επαναφορά της προτάσεώς μας για τον ποδηλατόδρομο Αγ. Παρασκευή – Γουδή …

Είχαμε κάνει προτάσεις για την ανάπτυξη συγκεκριμένων ποδηλατοδρόμων στην Αττική το 2009 (βλέπετε  http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/06/blog-post_3372.html ) και είχαμε από τότε απευθυνθεί πλειστάκις σε όλους τους αρμοδίους. Φαίνεται όμως ότι απευθυνθήκαμε σε λάθος «όντα», γιατί τηρήθηκε ευλαβικά σιγή ιχθύων!

Επανερχόμαστε στο θέμα δεδομένου ότι έχει παρέλθει πολύς χρόνος από το 2009, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι έχουν και τα πράγματα αλλάξει και οι άνθρωποι έχουν γίνει ίσως προσεκτικότεροι, ενώ οι ανάγκες έχουν λάβει πλέον διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο ποδηλατοδρόμος Αγία Παρασκευή – Γουδή, μπορεί να δημιουργηθεί άμεσα, με πολύ μικρή δαπάνη και θα έχει τεράστια επιτυχία, λόγω της ύπαρξης του ΕΜΠ, 8 μεγάλων νοσοκομείων, και πολλών εκπαιδευτικών μονάδων (Ιατρική Αθηνών, Τμήματα Νοσηλευτικής και Οδοντιατρικού, ΕΚΠΑ) στην περιοχή Γουδή, αλλά και άλλων μονάδων με πολλούς εργαζόμενους.

Μπορούν τουλάχιστον οι αρμόδιοι να δώσουν δείγματα ενδιαφέροντος και να μελετήσουν με τη δέουσα σοβαρότητα την πρότασή  μας;

ΥΓ: Ο δήμος Αθηναίων πριν 6 περίπου μήνες ρώτησε άλλους υποτίθεται αρμοδίους για τους «ποδηλατοδρόμους της Κυριακής» (πρότασή μας πριν το 2008), αλλά και πάλι το θέμα φαίνεται να θάφτηκε από την Ελληνική γραφειοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου