Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


6 Οκτωβρίου 2013

Μανιάτης: «Διορθώνουμε τα λάθη στη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου» …

«Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς και καλύτερη οργάνωση», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel», αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το 2020. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα διατεθούν 572 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν 12.000 θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμη κτηματολόγιο, δηλαδή έναν κατάλογο όπου περιγράφεται η έκταση, η τοποθεσία και η χρήση όλων των εκτάσεων της χώρας. Εδώ και δύο δεκαετίες επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα εθνικό κτηματολόγιο, το οποίο υποτίθεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020» αναφέρεται σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

«Τα λεφτά ξοδεύτηκαν γρήγορα, αλλά έγιναν ελάχιστα. Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα έχει καταβροχθίσει 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από την ΕΕ. Παρά ταύτα, μόλις 35% των εκτάσεων της χώρας είναι καταγεγραμμένο στο κτηματολόγιο» τονίζει ο ανταποκριτής και αναφέρει ότι η έλλειψη κτηματολογίου αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι μπορεί κάποιος να διεκδικήσει την έκταση που έχουν αγοράσει για τις ανάγκες της επιχείρησής τους, ενώ το ίδιο ισχύει και τους αγοραστές εξοχικών κατοικιών …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 6 Οκτωβρίου 2013).

Νέες υπουργικές αερολογίες και φληναφήματα.

Να δώσει στη δημοσιότητα ο κ. υπουργός τη στρατηγική επί του θέματος και να μας πει πως συνδυάζεται με τις χρήσεις γης, την εκτός σχεδίου δόμηση, τα χωροταξικά, τα τομεακά αναπτυξιακά, και τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης, που πολύ φοβούμαι ότι δεν υπάρχουν.

Βαρεθήκαμε τα λόγια.

Αλλά τι κάνουν η Τρόικα, η Ομάδα Δράσης, ο. κ. Φούχτελ και η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Μάλλον ο καθένας το χαβά του!

ΥΓ: Τι έχει να πει ο κ. υπουργός σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση; - βλέπετε και http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html    

ΥΓ: Μετά τη δημοσίευση του σχολίου διαβάσαμε και το σχετικό άρθρο 
Μετ’ εμποδίων προχωράει το Κτηματολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου