Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Γνώση και καινοτομία …

Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το άρθρο « Η γεωργία της γνώσης και της καινοτομίας», τoυ καθ. κ. Αθανασίου Τσαυτάρη, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-09-13). Πρέπει να διαβαστεί από όλους και ιδιαίτερα τους νέους.

Και φυσικά οι γνώσεις και η καινοτομία πρέπει να είναι το σύνθημα για όλους τους τομείς και τις παραγωγικές δραστηριότητες και όχι μόνον τη γεωργία.

Ο καθηγητής Τσαυτάρης, εκτός της ειδικότητάς του έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και ασφαλώς κάτι θα ξέρει περισσότερο από όλους εμάς.

Τον παρακαλούμε λοιπό να μας περιγράψει αδρά το πρόγραμμα του υπουργείου με επίκεντρο τις επισημάνσεις του κ. υπουργού.

Στο άρθρο του, ο κ. υπουργός επισημαίνει επίσης: «… Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώσαμε την πρόσληψη 100 ερευνητών στον Οργανισμό ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να «ξαναζωντανέψουμε» τα ινστιτούτα μας με κρίσιμη μάζα νέων επιστημόνων, δραστηριοποιώντας τα και πάλι στον τομέα της εφαρμοσμένης γεωργικής έρευνας. Παράλληλα, εκτός από τους νέους ερευνητές, θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη άλλων 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων και 150 κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών …».

Ελπίζουμε ότι ο κ. υπουργός δεν μιλά για θέσεις μονίμων ερευνητών. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ερευνητές δεν έχουν κατ΄ ανάγκη παραγωγικό χρόνο τα 35 χρόνια του εργασιακού βίου και κατά συνέπεια το σύστημα «πρόσληψης» νέων ερευνητών πρέπει να είναι ευέλικτο, αξιοκρατικό και να δίνει ευκαιρίες και σε νεότερους επιστήμονες που θα αφιχθούν στο χώρο εργασίας αργότερα από την ημερομηνία των προσλήψεων!

Ελπίζουμε οι θέσεις αυτές να είναι κατανοητές και να γίνονται αποδεκτές και στην Ελλάδα και όχι μόνον στις επιστημονικά και ερευνητικά προηγμένες χώρες. 

Αναμένουμε την απάντηση του κ. υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου