Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


14 Σεπτεμβρίου 2019

Ανώνυμες τραγωδίες, ντροπή για τη Δικαιοσύνη και τη κρατική Πρόνοια …

Μοιάζει με υπερσύγχρονο ταχυδρομικό κιβώτιο, όμως αντί για δέματα δέχεται ανεπιθύμητα μωρά... Το νεογέννητο οδηγείται αυτόματα από τη θυρίδα σε ένα θερμαινόμενο κρεβατάκι και εντός ολίγου –τόσο όσο χρειάζεται για να απομακρυνθεί η μητέρα από το σημείο– χτυπάει συναγερμός που ειδοποιεί το προσωπικό του ιδρύματος ή του νοσοκομείου για τη νέα άφιξη. Μέσα στη θυρίδα υπάρχει ένα γράμμα που ενημερώνει τη μητέρα ότι θα φροντίσουν το παιδί της για οκτώ εβδομάδες· αν στο μεταξύ εκείνη αλλάξει γνώμη, έχει τη δυνατότητα να το διεκδικήσει χωρίς καμία ποινική συνέπεια· αν όχι, το βρέφος θα δοθεί για υιοθεσία.

Το 2000 στη Γερμανία πρωτοεγκαινιάστηκαν οι ηλεκτρονικές βρεφοδόχοι – σήμερα ξεπερνούν τις 200 σε όλη τη χώρα, που τη μιμήθηκαν κι άλλες (Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία κ.ά.). Στην Ελλάδα, μέχρι και το ’50 υπήρχαν εξωτερικά κουτιά στα βρεφοκομεία για τα νεογέννητα, τα οποία η απελπισία έκανε να μοιάζουν με εφιάλτη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 20:55, 13 Σεπτεμβρίου 2019).


Ο δικός μας Νομικός πολιτισμός συλλαμβάνει και προσάγει σε δίκη την σε απόγνωση νεαρή μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της σε καροτσάκι σουπερμάρκετ.

Τεράστια διαφορά κρατικού πολιτισμού και άξιών μεταξύ χωρών όπως η Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία κα. [δυστυχώς δεν αναφέρονται οι άλλες]. Η Δικαιοσύνη που ανέχεται όλες τις παρανομίες του κόσμου, δεν έχει καν την ευαισθησία να απαιτήσει από τους χρυσοκάνθαρους τεμπέληδες της Πρόνοιας να ασχοληθούν με το θέμα και να συνδράμουν στο ανθρώπινο δράμα μέχρι την αξιοπρεπή επίλυση του προβλήματος.

Το έχουμε ξαναπεί – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2008/04/blog-post_23.html . Το όλο πλέγμα της Προνοίας στην Ελλάδα είναι σάπιο, ναι σάπιο και χρειάζεται διάλυση και ανασύσταση εκ του μηδενός.

Πως είναι δυνατόν η καθημαγμένη από τον Εμφύλιο πόλεμο Ελλάς να έχει μηχανισμούς προστασίας των βρεφών που εγκαταλείπονταν και η σύγχρονη, να συμπεριφέρεται με το σημερινό ανάλγητο και απάνθρωπο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου