Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η Όλγα, το γελοίο κράτος και η αλεπού στο παζάρι …

Η βυθοκόρος «Ολγα» έτοιμη προς ανέλκυση

Την πρόοδο του έργου της ανέλκυσης της βυθισμένης βυθοκόρου «Ολγα», που για χρόνια δημιουργούσε προσκόμματα στην αξιοποίηση του συνόλου του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, θα επιθεωρήσουν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ. 

Το έργο της ανέλκυσης, που κοστίζει 2,3 εκατ. ευρώ και έχει αναληφθεί εξ ολοκλήρου από τις ΗΠΑ, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Ο προβλήτας του λιμανιού είναι μήκους 500 μ., είναι ικανός να φιλοξενήσει μεγάλα φορτηγά πλοία, ωστόσο σχεδόν ο μισός είναι άχρηστος λόγω της βύθισης του «Ολγα» από το 2010. Το αμερικανικό ναυτικό επιβλέπει την επιχείρηση ανέλκυσης με δύο αξιωματικούς στην Αλεξανδρούπολη, ενώ εξ αποστάσεως παρακολουθείται από 20-30 άτομα προσωπικού … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 07:53, 13 Σεπτεμβρίου 2019).


Απορείτε με τον τίτλο; Εμείς εκπλαγήκαμε και νομίζουμε ότι η περίπτωση αξίζει μια προνομιούχο θέση στη Πάνθεο.

Η Όλγα κοιμάται το βυθό του λιμένα της Αλεξανδρουπόλεως από το 2010 και εμποδίζει λένε τη λειτουργία του. Αλλά το Ελληνικό κράτος καθεύδει και περνά τις ώρες του στις καφετέριες προφανώς της ωραίας παραλίας, με το λαμπρό φάρο. Περιττό να πούμε ότι τα νέα δεν έφθασαν ποτέ στην Αθήνα, μια και πέφτει πολύ μακριά.

Το έμαθαν όμως οι μάγκες οι Αμερικάνοι, και δίνουν από το υστέρημά τους, το εκπληκτικό ποσό των 2,3 εκατομμυρίων € για την ανέλκυσή της Όλγας. Έναντι προφανώς δικαιωμάτων χρήσης του λιμένα από το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Δεν μας ενοχλεί το αποτέλεσμα, το οποίο νομίζουμε ότι θα είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων. Μας εξαγριώνει η συνεπίφερα των αρμοδίων, του κράτους και των τοπικών παραγόντων. Όλοι ανίκανοι, άχρηστοι, ακατάλληλοι, ανεύθυνοι, εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς αφοσιωμένοι στη μάσα και τη καλοπέραση και τη μεγιστοποίηση των ωφελημάτων της απασχόλησής τους στο ελληνικό γκουβέρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου