Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Διαχείριση απορριμμάτων: κάν’ το όπως η Φινλανδία …

… Ο κόσμος δεν πετάει τα πάντα στον κοινό κάδο. «Τα χαρτιά, τα χαρτόνια, το γυαλί και το μέταλλο τα πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ ή σε ειδικά σημεία ανακύκλωσης. Εχουμε κάδους στο σπίτι και τα διαχωρίζουμε. Τα καταστήματα που πωλούν τα προϊόντα δέχονται πίσω τις συσκευασίες. 

Χωριστά ρεύματα ανακύκλωσης σε δρόμο του Ελσίνκι. Οι κάδοι για τα κοινά απορρίμματα βρίσκονται μέσα στα κτίρια ή στις αυλές, ενώ η ανακύκλωση των υπολοίπων γίνεται σε εγκαταστάσεις όπως της φωτογραφίας, σε ειδικά κέντρα ή στα καταστήματα από όπου αγοράστηκε ένα προϊόν.

Για παράδειγμα, τα ληγμένα φάρμακα στο φαρμακείο, τα κουτιά από τις μπογιές στο χρωματοπωλείο κ.ο.κ. Ειδικά για τα πλαστικά μπουκάλια και τα κουτάκια αναψυκτικών ή ποτών, τα βάζεις σε ένα μηχάνημα που σκανάρει τον κωδικό τους και σου επιστρέφει 0,25-0,40 ευρώ. Αν σκεφτείς ότι ένα μικρό μπουκάλι νερό κοστίζει μισό ευρώ, ουσιαστικά παίρνεις πίσω την αξία του» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, 02.09.2019 : 21:15).

Τι μαγικό συμβαίνει τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και οι πολίτες αγαπούν το περιβάλλον, σέβονται  τα χρήματά τους που αφειδώς δίνουν  στο κράτος, αλλά απαιτούν να υπάρχουν υπηρεσίες καλές και σύγχρονες, δε ρυπάνουν κάθε χώρο και ιδιαίτερα τους δημόσιους, έχουν στοιχειώδη αισθητική, αγαπούν τη τάξη και τη νοικοκυροσύνη; Και τα κράτη έχουν αρχές που επιβάλλουν το Νόμο και τους κανόνες στους οποίους έχουν όλοι συμφωνήσει, ότι αποτελούν τη βάση κοινωνικής συμβίωσης και προόδου.

Εδώ τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει και τίποτε δεν λειτουργεί. Όλοι στο δημόσιο τεμπελιάζουν (;), κανένας δεν είναι στο πόστο του, κανείς δεν ελέγχεται, και δεν αξιολογείται και τα αποτελέσματα είναι άθλια, προσβλητικά και τραγικά.

Ελλάς σκουπιδολάγνα, σκουπιδοβριθής, απέραντος σκουπιδότοπος, ιερά σκουπίδια που κανείς δεν τα αγγίζει και περιμένουν τη Μάνα Φύση να τα αποικοδομήσει και να τα εξαφανίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου