Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεργασίες που «απελευθερώνουν» τα ελληνικά μυαλά …

Το εργαστήριο, το οποίο πλέον απασχολεί 15 μηχανικούς, στη συντριπτική τους πλειονότητα Eλληνες, επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ (τρίτος από αριστερά). 

Στη φωτογραφία απεικονίζονται, από αριστερά, ο Chip Laitinen, ο δρ Αθανάσιος Στούμπος, ο Κων. Λάσκαρης, ο δρ Ιάκωβος Μανωλάς, ο George Strogylopoulos και η Σοφία Μαγκιά.

Τις δυνατότητες συμβολής της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας στην οικονομία αναδεικνύουν πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε διεθνές επίπεδο. Οι συνεργασίες του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου της χώρας με σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού, και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν ένδειξη τόσο των δυνατοτήτων των Ελλήνων ερευνητών όσο και των προοπτικών τόνωσης της οικονομίας της γνώσης στη χώρα μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 31.08.2019 : 22:00).

Αυτή είναι καλή και πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία.

Τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα και τα ΑΕΙ πρέπει να επιδιώξουν συνεργασίες με ιδρύματα και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα άλλων χωρών. Οι ερευνητικές υποδομές της Ελλάδος υστερούν σημαντικά και δεν είναι δυνατόν να παράγουν πρωτοποριακή έρευνα και αποτελέσματα όσο καλοί και αν είναι οι Έλληνες ερευνητές.

Για το θέμα των συνεργασιών μιλήσαμε και στο περιελθόν – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2009/02/blog-post_27.html αλλά δυστυχώς δεν κινήθηκε τίποτε σοβαρό προς τη κατεύθυνση αυτή.

Ας ελπίσουμε ότι οι συνεργασίες αυτού τους είδους θα πολλαπλασιαστούν και θα δούμε σημαντικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου