Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Έρευνα και Καινοτομία: Το λίπασμα για την ανάπτυξη …

Η Ελλάδα, χώρα «μέτριας καινοτομίας» όπως τη χαρακτηρίζει ο σχετικός δείκτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυξάνει αργά και βασανιστικά τους πόρους για έρευνα και τεχνολογία, κάνοντας κάποια πρώτα βήματα για τη σύνδεση της γνώσης με την ανάπτυξη.


Για την ώρα, εξάγει επιστήμονες αντί για προϊόντα και υπηρεσίες. Το ζητούμενο μιας εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο τομέας του R&D τέθηκε σε πρόγευμα εργασίας που διοργάνωσε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Ελλάδα παρουσιάζει σαφώς υστέρηση σε νέα προϊόντα που βγαίνουν έξω από τη χώρα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα στοιχεία για το 2018 και συγκεκριμένα στις πατέντες που αντιστοιχούσαν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες:

Ελλάδα 120
Πορτογαλία 220
Ιρλανδία 811
Ισραήλ 1.150
Σουηδία 4.050

(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:15:04, Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 15:04).


Πολύ ωραία. Αλλά φαίνεται ότι οι αρμόδιοι κάθε αποχρώσεως, αντικειμένου και δραστηριότητας ξεχνούν μονίμως κάτι.

Ίσως το υπονοούν εμμέσως, ίσως δεν το σκέπτονται, ίσως φοβούνται τις επιπτώσεις και κυρίως τις αντιδράσεις, ίσως δε ξέρουν ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τη ανάπτυξης της Ε&Τ. Τα επαναλαμβάνουμε: αξιοκρατία, αυστηρή επιλογή, συνεχής αξιολόγηση, και κυρίως μεγάλη και ευέλικτη κινητικότητα.

Αν η άποψή μας δεν είναι ορθή να μας το πείτε, να μας το πουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου