Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Επτά μέτρα άμεσης δράσης για το μεταναστευτικό αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ …

Επτά μέτρα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών αλλά και την αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας στα νησιά αποφάσισε η κυβέρνηση ύστερα από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα το «ΚΥΣΕΑ ανέλυσε σε βάθος την κατάσταση που διαμορφώνει η σταθερή αύξηση των μεταναστών/προσφύγων που φθάνουν και παραμένουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους τελευταίους μήνες. Για το λόγο αυτό απαιτείται η διαμόρφωση μιας νέας σθεναρής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15:08, 31 Αυγούστου 2019).


Μάλλον χρειάζονται εκατονεπτά, αλλά έστω και έτσι λέμε, καλή αρχή.

Φαίνεται ότι τελικά η κυβέρνηση διάβασε τις σχετικές αναρτήσεις μας στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά – δείτε την ποιο πρόσφατη στο https://simpleandclear.blogspot.com/2019/08/530-13.html - και αποφάσισε να κάνει κάτι.

Περιμένουμε βέβαια να δούμε αποτελέσματα, γιατί από λόγια μας είχαν φλομώσει οι προηγούμενοι και δεν έκαναν τίποτε άλλο, παρά να υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες όποιον αποφάσιζε να μπει όπως ήθελε στη χώρα.

Θα επανέλθουμε για την αποτίμηση των μέτρων και την εφαρμογή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου