Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Η επικίνδυνη απουσία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης …

Η προπτυχιακή εκπαίδευση των γιατρών στην Ελλάδα ρυθμίζεται από το υπουργείο Παιδείας. Oι νέοι γιατροί, όμως, μόλις πάρουν το πτυχίο τους, τρέχουν κυριολεκτικά στο υπουργείο Υγείας να πάρουν σειρά για το επόμενο βήμα στην εκπαίδευσή τους, που είναι η λήψη της ειδικότητας (μια διαδικασία που δεν τιμά τη χώρα μας). 

Η μεταπτυχιακή και συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει σοβαρά. Ο ειδικευόμενος γιατρός που δεν έχει εκπαιδευθεί σωστά και δεν συνεχίζει την ιατρική διά βίου εκπαίδευσή του είναι ένας επικίνδυνος γιατρός για τον Ελληνα ασθενή.

Μετά την ειδικότητα, οι γιατροί σε όλο τον κόσμο ακολουθούν υποχρεωτικά διά βίου συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση. Ο σημαντικός σχετικός νόμος για την υγεία του ελληνικού λαού έχει ψηφισθεί αλλά, όπως και εκείνος για το κάπνισμα, δεν εφαρμόζεται … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 09.09.2019 : 20:22).

Σωστά τα λέει ο κ. καθ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και επαναφέρει στην επιφάνεια ένα χρονίζον, άλυτο, παράλογο και εις βάρος των πολιτών και των ασθενών πρόβλημα. Για το οποίο όπως άλλωστε λέει υπάρχει και Νόμος, που όμως έχουν φροντίσει πολλοί και διάφοροι να τον έχουν καταντήσει ανενεργό. Παρανόμως βέβαια και με κάποια κίνητρα και προφανώς όφελος.

Το σύστημα και το κατεστημένο είναι επιρρεπές σε τέτοιου είδους εξάρσεις και παρουσιάσεις και οπότε το κρίνει σκόπιμο βγάζει στη φόρα ένα χρονίζον πρόβλημα για να καθησυχάζονται οι ανόητοι πολίτες ότι οι ταγοί είναι παρόντες και κόπτονται για, αλλά και φροντίζουν τη νομιμότητα, τη λογική, τη δεοντολογία και τις καλές πρακτικές.

Στην πράξη όμως το κάνουν δι΄ ίδιον όφελος, μη επίλυση του προβλήματος και διαιώνιση καταστάσεων που δεν περιποιούν τιμή σε κανένα. Πρωτίστως στους ίδιους.

Άμοιρη χώρα. Δε θέλουν να εκσυγχρονιστείς και να γίνεις χώρα με κανόνες προς όφελος των ταλαίπωρων πολιτών που αγωνίζονται καθημερινώς για ένα μεροκάματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου