Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανίκανοι να κάνουμε ακόμα και απλά βήματα εκσυγχρονισμού …

Αλέξανδρος Β. Μπένος: Τα «τρία βιβλιαράκια»: μερικές αιρετικές σκέψεις για τις ξένες επενδύσεις…


Τι δηλαδή αναζητεί μια εταιρεία για να επενδύσει χρήματα σε μια άλλη χώρα;.

Λέει ο κ. Αλέξανδρος Μπένος: 
« …Επισκέφθηκα επαγγελματικά στις αρχές του φετινού καλοκαιριού τη ΝΑ Ασία, με στόχο την έρευνα της εκεί αγοράς και την «ανάπτυξη εργασιών». Αν και η ΑΞΕ δεν ήταν η άμεση προτεραιότητα της εταιρείας μου, συναντήθηκα με υψηλόβαθμα στελέχη, αρμόδια για τη βιομηχανική πολιτική, σε τέσσερις χώρες. Κοινός τόπος όλων των συναντήσεων ήταν η εμπεριστατωμένη περιγραφή εκ μέρους τους των κλάδων που τους ενδιαφέρουν και των κινήτρων που προσφέρουν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 18.11.2019 : 12:03).

Διαβάζοντας κανείς το άρθρο απορεί γιατί στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να κάνει ακόμα και τα απλά βήματα που απαιτούνται ώστε να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα και να γίνει η χώρα δελεαστική για ξένες επενδύσεις. Ακόμα και ένας φτωχός τω πνεύματι θα έκανε τις ίδιες σκέψεις και θα δημιουργούσε το περιβάλλον που περιγράφεται, ώστε όλα να είναι προφανή, κατανοητά και να πληροφορούν με πληρότητα και αξιοπιστία κάθε ενδιαφερόμενο.

Η μόνη λογική ερμηνεία είναι ότι το ελληνικό οικονομικό κατεστημένο έχει εξασφαλίσει τους μηχανισμούς εκείνους που του επιτρέπουν να κινείται επιτυχώς και με μεγάλο οικονομικό όφελος εντός της χώρας και τους δαιδάλους της και δεν θέλει να εμπλέκονται στα πόδια του άλλοι, ίσως καλλίτεροι, περισσότερο ανταγωνιστικοί και πλέον ευέλικτοι και αποτελεσματικοί.

Δε ξέρουμε αν μπορέσαμε σε λίγες γραμμές να περιγράψουμε τη θλιβερή πραγματικότητα, αλλά πάντως προσπαθήσαμε. Άλλωστε το άρθρο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση και μέλετη.

Ας ελπίσουμε ότι ο πρίγκηπας παλληκάρι έρχεται επάνω στο άσπρο άλογό του και θα κατατροπώσει αργά ή γρήγορα τους καλικάντζαρους που διαφεντεύουν το τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου