Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Αρθρο Σι Τζινπίνγκ στην «Κ»: Είθε η σοφία των αρχαίων πολιτισμών να φωτίσει το μέλλον …


 Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέπτεται από σήμερα την Αθήνα. Θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτογραφία από την πρόσφατη συνάντησή τους στη Σαγκάη).

Με μεγάλη μου χαρά θα πραγματοποιήσω επίσημη επίσκεψη στην όμορφη Ελλάδα, μετά την πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Το 2014 είχα την ευκαιρία να κάνω μια ενδιάμεση στάση στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψής μου άφησαν βαθιά εντύπωση ο πλούτος του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας, καθώς και η εργατικότητα και η σοφία του ελληνικού λαού. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα βρεθώ ξανά σε αυτήν την όμορφη χώρα. Νιώθω σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και τρέφω μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 10.11.2019 : 17:33).

Λόγια απλά, κατανοητά, ευγενικά, με αυτοπεποίθηση, γνώσεις, αντάξια μεγάλου ηγέτη.

Που είναι άραγε το αντίστοιχο δικό μας κείμενο;

Υπάρχει άραγε δυνατότητα να το συγγράψει ένας πολιτικός από μόνος του (ή και με βοήθεια) στην Ελλάδα. Είναι σίγουρος για την ηγετική του αξία και έχει τις γνώσεις να ανταποκριθεί στο μέγεθος των περιστάσεων, των καιρών, των οραμάτων για την Ελλάδα που όλοι εμείς οι απλοί πολίτες ονειρευόμαστε και ελπίζουμε ότι σύντομα (ή κάποτε) θα είμαστε εκλεκτά της μέλη;

Καλό ταξίδι Σι Τζινπίνγκ. Σε ευχαριστούμε γιατί μας έκανες για λίγο να ονειρευτούμε ένα ευοίωνο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου