Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Φοιτητές κατά καταλήψεων στο ΑΠΘ …

Δυναμική φαίνεται πως αποκτούν οι ανεξάρτητες ομάδες φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίες τάσσονται κατά των καταλήψεων και των κλειστών σχολών ως μορφή διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι φοιτητές αυτοί καταφέρνουν να πλειοψηφήσουν στις γενικές συνελεύσεις κατά των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων, που τάσσονται υπέρ των καταλήψεων. 

Φωτογραφία από το εσωτερικό της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ομάδα φοιτητών του φιλολογικού τμήματος ζήτησε από τον σύλλογο καθηγητών μια συνάντηση, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η σχέση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών.

Κάτι τέτοιο συνέβη στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Μάλιστα, η ομάδα που πλειοψήφησε –τίτλος της «Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Φοιτητών “Ναι στα ανοιχτά πανεπιστήμια”»– ζήτησε να περιοριστεί η αφισοκόλληση και να εφαρμοστεί πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος. Ο κοσμήτορας της σχολής απάντησε γραπτώς, θεωρώντας κάποιες θέσεις της ομάδας φοιτητών ανιστόρητες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 06.11.2019 : 22:05).


Εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα και απαίτηση από του φοιτητές του τμήματος  Φιλολογίας της  Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Λογικές απαιτήσεις και επί τέλους ευθυγράμμιση με όσα συμβαίνουν και διαδραματίζονται σε κάθε σοβαρό και επιτυχημένο ΑΕΙ του Πλανήτη.

Ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια και οι φοιτητές που είχαν την πρωτοβουλία να μην απογοητευτούν από τις αναμενόμενες αντιδράσεις μονάδων που ίσως φέρουν τον τίτλο του φοιτητή αλλά  δεν έχουν καμία σχέση με σπουδές, απόκτηση γνώσεων, πρόθεση ανάπτυξης επιστημονικής προσωπικότητας και δημιουργία επιτυχούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας προς όφελος των ιδίων πρωτίστως, αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Εκείνο όμως που μας προξένησε αλγεινή εντύπωση είναι η δήλωση του κοσμήτορος της σχολής, κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη, την οπόια και παραθέτουμε όπως εμφανίστηκε στα ΜΜΕ. Δήλωσε   «Απόψεις που θεωρούν το πανεπιστήμιο κάτι μεταξύ φυτωρίου καλλωπιστικών φυτών και αποστειρωμένης υγειονομικής μονάδας είναι συντηρητικές και ανιστόρητες, γιατί αφενός η πολιτική είναι παντού, αφετέρου το πανεπιστήμιο ιστορικά βρέθηκε στην πρωτοπορία αγώνων και αλλαγών, τους καρπούς των οποίων σήμερα όλοι και όλες απολαύουμε».

Προφανώς αυτός κύριος δεν έχει περάσει από πανεπιστήμια του εξωτερικού ή δεν είδε τίποτε διαφορικό από όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και στο ΑΠΘ.

Λογικά πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα και να πάψει να διδάσκει - αν το κάνει – νέους ανθρώπους και να τους κατηχεί με τις απόψεις του και τη λογική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου