Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Η άθλια όψη της εμβληματικής και πανάκριβης οδού Ερμού των Αθηνών …

Περάσαμε από την οδό Ερμού το Σάββατο βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 2019 γύρω στις 22:00.

Τους περιπατητές – όχι πάρα πολλούς είναι αλήθεια – υποδέχονταν στο τμήμα της από την Πλατεία Καπνικαρέας; μέχρι την Πλατεία Συντάγματος, σωροί από σακούλες απορριμμάτων που οι καλοί μάνατζερς των καταστημάτων, κυρίως ρούχων, θεωρούν ότι πρέπει να παρατάξουν έξω από τα καταστήματα προς τέρψιν των διερχομένων.

Οι σακούλες δεμένες και μάλλον φέρουσες αντικείμενα προς ανακύκλωση δεσπόζουν στο εμβληματικό τοπίο και πρέπει να τις απολαμβάνουν όλοι, Έλληνες και ξένοι.

Η χώρα αυτή δεν θα γίνει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα με αρχές, κανόνες, διαδικασίες και  κυρίως λογική. Ο καθένας κάνει ότι κατεβάσει η γκλάβα του. Και φυσικά οι αρχές και οι αρμόδιοι απούσες και απόντες..

Οι σακούλες αυτές μπορούν να παραμένουν εντός των καταστημάτων και να συλλέγονται Δευτέρα πρωί πρωί ας πούμε, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο τμήμα της Ερμού, από το Θησείο μέχρι την οδό Αθηνάς. Είδαμε πολλά νέα γκλαμουράτα καταστήματα εστίασης και νέα ξενοδοχεία σε ανακαινισμένα νεοκλασσικά (;) κτήρια. Αλλά δίπλα σε αυτά υπάρχουν συσσωρευμένα άχρηστα αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο στα στενά τα πεζοδρομία, κλειστά καταστήματα που αποπνέουν ρύπανση, εγκατάλειψη και βρώμα και μερικές παγίδες από εισόδους υπογείων χώρων χωρίς φωτισμό, σήμανση ή κάτι που να προειδοποιεί τους διερχόμενους. Ο κίνδυνος τραυματισμών και λόγω συνωστισμού, είναι μεγάλος.

Αφού δεν ενδιαφέρονται οι γκλαμουράτοι επιχειρηματίες που θέλουν να προσελκύσουν πελατεία, ας επέμβει ο δήμος και ας αλλάξει την άθλια όψη του δρόμου, χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες.

ΥΓ: Ο καταληψίας της περιοχής Μπαϊρακτάρης έχει επεκταθεί και σχεδόν εγκλωβίσει το ναό της Παντάνασσας στα σουβλάκια του και το γύρο του. Πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.

Δήμαρχε Μπακογιάννη,  δείξε σεβασμό στα μνημεία της Πλατείας Μοναστηρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου