Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Μπορούν οι δήμοι να σχεδιάζουν αναπτυξιακά προγράμματα …

Και ναι και όχι. Με τη ζυγαριά να κλίνει προς το όχι.

Οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδος δε διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό ούτε και οι δήμαρχοι εμφορούνται από αναπτυξιακές ανησυχίες.

Τα μέχρι τώρα παραδείγματα δείχνουν στην καλλίτερη των περιπτώσεων αξιοπρεπή έως ικανοποιητική διαχείριση των καθημερνών προβλημάτων, πολύ κουλτούρα και φεστιβάλ σαρδέλας, κάστανου, τσίπουρου και άλλων και πάντοτε υπό το πρίσμα των προσωπικών πολιτικών.. Αλλά σπάνια κάνουν κάτι σοβαρό όσον αφορά τα σύγχρονα προβλήματα, την απασχόληση, τις προοπτικές των πόλεων, τη μερίμνα για τους νέους και τις σύγχρονες κατευθύνσεις, την  αισθητική, τη λειτουργικότητα, την προσωπικότητα των πόλεων και την προσπάθεια ανάδειξης οραμάτων και αριστείας.

Χέρσο περιβάλλον, άγονο, άνυδρο, μάλλον στείρο. Ούτε καν αποχέτευση, ούτε σύγχρονες τεχνολογίες στις υπηρεσίες, σκουπίδια παντού και μόνες ελπίδες η ενασχόληση με τις καφετερίες και τα φαγάδικα τα Σαββατοκύριακα, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Θα μπορούσαν πολίτες / δημότες / κάτοικοι που διαθέτουν χρόνο και έχουν διάθεση να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης του δήμου, να ενταχθούν σε ομάδες μελέτης και σχεδιασμού, προκειμένου να εκπονηθούν σχέδια, έργα και προγράμματα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

Η συγκρότηση των ομάδων θα αποφασίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη θα δίνουν το λόγο τους – θα τους αποκαλούμε στο εξής «λογοτιμήτες» ή κάτι ίσως ποιο εύηχο – ώστε να τιμούν το ρόλο τους, τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν και τα χρονοδιαγράμματα και δε θα αξιοποιούν τη συμμετοχή τους δι’ ίδιον όφελος. Πολίτες που επιθυμούν να μετάσχουν στις ομάδες εργασίας θα δηλώνουν την απόφασή τους σε ειδική βάση πληροφοριών του δήμου, θα καταθέτουν σύντομο αλλά περιεκτικό βιογραφικό σημείωμα και θα δηλώνουν τον τομέα στον οποίο θέλουν να εργαστούν, τη διαθεσιμότητα τους, το χρόνο που διαθέτουν και τις τυχόν προτάσεις τους.

Τα σχέδια και οι μελέτες που θα ολοκληρώνονται θα συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδικές συνεδρίες και θα αποτελούν τη βάση προκηρύξεων του δήμου προς ανάθεση σε επαγγελματικούς φορείς για την εκπόνηση έργων προς υλοποίηση.

Περιμένουμε να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος με υπέρ και κατά της προτάσεως μας και ελπίζουμε σύντομα να καταλήξει σε προτάσεις προς υλοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου