Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΑΑΔΕ: Στο φως μεγάλο κύκλωμα που «πείραζε» αποδείξεις …

Στα 25 εκατ. η συνολική καθαρή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη



Mεγάλο κι εκτεταμένο κύκλωμα ανάπτυξης και χρήσης παράνομων λογισμικών εφαρμογών, που παρεμβαίνουν κι αλλοιώνουν τα πραγματικά δεδομένα των συναλλαγών στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές, εντόπισαν οι υπηρεσίες ειδικών ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


Σε αυτό φέρεται να εμπλέκονται γύρω στις 100 επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι η συνολική καθαρή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αναλογών ΦΠΑ σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:19:30,  Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 19:25).

Αυτού του είδους η φοροκλοπή μόνον με σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ΤΑΞΙΣ (πρότασή μας του 2009 και παλαιότερη – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.com/2009/12/blog-post_24.html , πρόταση που είχαν απο απορρίψει οι κυβερνήσεις, αλλά και ο τότε διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Θ. Θεοχάρης το 2013 – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2013/12/blog-post_5688.html ) και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέσω υπολογιστών της οικονομικής εικόνας της επιχείρησης, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αλλά ο Νόμος του 2011 δε εφαρμόζεται προφανώς γιατί πολλοί πλουτίζουν, οι αρχές «επωφελούνται» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τα κορόιδα οι ειλικρινώς φορολογούμενοι πληρώνουν αδιαμαρτύρητα.

Τώρα λέει τους έπιασαν. Θαυμάσια. Και πως βρουν πόσα έφαγαν; Και πως θα τους κάνουν να πληρώσουν τα κλεμμένα;

Μπαρούφες και πράσινα άλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου