Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Μπορούν να ανασχεθούν οι ροές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα …

Πρώτα από όλα πρέπει να το θέλουν οι κυβερνήσεις.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θαυμάσια ανθρωπιστική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΛ που καλοδέχονταν όποιο ήθελε να έρθει απρόσκλητος από τα πέρατα της οικουμένης και κάνοντας χρήση των υπηρεσιών των γραφείων ταξιδίων διακινητών, όμως έναντι αδρών οικονομικών ανταλλαγμάτων. Αρχικώς για να έρθουν στα παράλια της Τουρκίας και κατόπιν για να εξασφαλίσουν θέση στα πλωτά ανάκτορα των θρυλικών ναυπηγείων της Τουρκίας και μετά να αποκτήσουν σωσίβιο επίσης προϊόν της τουρκικής βιομηχανίας. Της άγνωστης προφανώς στον σουλτάνο Ερντογκάν βιομηχανίας. Και βέβαια το ερώτημα παραμένει ακόμα αν υπολογίζονται οι διανυκτερεύσεις στις τουριστικές στατιστικές της Τουρκίας.

Παρένθεση: Κάποιος πρέπει κάποτε να υπολογίσει τα χρήματα που μπήκαν στη Τουρκία από τα μεταναστευτικά ρεύματα από το 2015 και μετά. Ας πούμε ο ΟΗΕ.

Η στρατηγική της ανάσχεσης των ροών λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα (θα περιοριστούμε στα θαλάσσια σύνορα μια και είναι τα προτιμώμενα και τα πλέον, όπως αποδεικνύεται, ευάλωτα κοινώς σουρωτήρι):

1.    Η αμυντική θωράκιση της χώρας εντοπίζει αμέσως κάθε πλωτό μέσο που αναχωρεί εκ των παραλίων της Τουρκίας. Οι αποστάσεις είναι μικρές και δε χωρούν δικαιολογίες

2.    Αμέσως γίνονται διαβήματα προς τις τουρκικές αρχές για τη ματαίωση του απόπλου και τη σύλληψη των διακινητών και των διακινουμένων ατόμων χωρίς έγγραφα. Αλλά και εφοδιασμένων με κινητά τηλέφωνα με καταχωρήσεις για άμεση συνδρομή, τυχόν διάσωση, αναγγελία κινδύνου και άλλα κόλπα, από την Ελλάδα και την ΕΕ

3.    Αμέσως γίνονται διαβήματα προς τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ και την ΕΕ για την αναχώρηση των πιθανών διακινούμενων ατόμων από τη Τουρκία χωρίς να είναι γνωστοί στις Τουρκικές αρχές (αν είναι γνωστοί τότε πρόκειται για παράνομη έξοδο δηλαδή ποινικό αδίκημα), ή έχουν ήδη το καθεστώς του αιτουμένου πολίτικό άσυλο ή νόμιμη παραμονή στη χώρα. Ενημερώνονται άμεσα επίσης τα σκάφη και τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και της Frontex που επιτηρούν την περιοχή

4.    Ενημερώνεται άμεσα η βάση πληροφοριών με λεπτομέρειες για την αναχώρηση του σκάφους, το τύπο του, το μέγεθός του και αν είναι δυνατόν και τον αριθμό των ταξιδιωτών

5.    Σκάφη της ελληνικάς Ακτοφυλακής παρατάσσονται στο σημείο αναμενόμενης εισόδου του σκάφους στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ειδοποιούν το σκάφος από ικανή απόσταση ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα. Με εφαρμογή που υλοποιείται άμεσα εκπέμπεται μήνυμα προς τα κινητά τηλέφωνα, σε διάφορες γλώσσες (Συριακά, Αφγανικά, Παλαιστινιακά / Αραβικά, Αφρικανικά, Μαροκινά, Αλγεινά κλπ.) ότι αν εισέλθουν παρανόμως στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, θα υποστούν συνέπειες και θα απελαθούν αμέσως ως παρανόμως εισελθόντες.

6.    Στο σημείο πιθανής εισόδου των παρανόμως κινουμένων παρευρίσκεται και σκάφος της Frontex  ή/και του ΝΑΤΟ και οι επιβάτες επιβιβάζονται στο σκάφος αυτό και επιστρέφονται άνευ εταίρου στην Τουρκία

7.    Αν παρά τις προειδοποιήσεις εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν υπάρχει εκεί σκάφος του ΝΑΤΟ ή της Frontex  οι παρανόμως εισελθόντες συλλαμβάνονται (δεν διασώζονται!) και μεταφέρονται αμέσως σε νησί που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την ενδιαίτηση τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου ή απέλασης. Αίτημα χορήγησης ασύλου δεν γίνεται δεκτό από πολίτες άλλων χωρών που έχουν διασχίσει περισσότερες της μιας χώρες. Άρα γίνεται κατ΄ αρχάς δεκτό μόνον από τούρκους πολίτες.

8.    Η Ελλάδα ανακοινώνει στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μέχρι σήμερα λαθρομετανάστες πολιτική νομίμου εισόδου στη χώρα για παραμονή και εργασία σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένους όρους.

Η εφαρμογή τη νέας πολιτικής προϋποθέτει την ενημέρωση επισήμως της Τουρκίας όπως και της ΕΕ, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και όλων των άλλων σχετικών διεθνών οργανισμών.

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά υπάρχουν αναρτήσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό από το 2015. Κανείς όμως αρμόδιος προς τους οποίους απευθυνθήκαμε δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναθέσει μελέτες σε φορείς και ΑΕΙ σχετικά με την επιλογή της Ελλάδος από τα κυκλώματα διακινητών (και δευτερευόντως από τους αφικνούμενους) ως ελκυστικού τελικού ή ενδιάμεσου προορισμού.

Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από όλους τους αρμόδιους φορείς να απογράψουν όλους τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα, με λεπτομέρειες από την άφιξή τους μέχρι σήμερα, διευκρινίζοντας ότι η άρνηση καταγραφής και απογραφής θα είναι αιτία εξόδου.

Σχετικό είναι το άρθρο του κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΤΣΙΟΥ «Μέτρα για βελτίωση του μεταναστευτικού» (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 03.11.2019: 20:58) , που μπορεί να λειτουργήσει και ως στοιχείο σύγκρισης.

Και ως επιμύθιον: Οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης από εξουσιοδοτημένους ειδικούς και εκπροσώπους τύπου (και όχι αργόσχολους και λάθρα μισθοδοτούμενους αεριτζήδες) και να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί όπου οι πολίτες θα καταθέτουν τις απόψεις τους, τα σχόλιά τους, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους και θα τυγχάνουν απάντησης από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους.

Τέλος η κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί έντονα με την ανάμειξη ΜΚΟ στο κύκλωμα διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, να ελέγξει το ρόλο τους και τις οικονομικές τους δοσοληψίες (τις οποίες πρέπει να δημοσιεύουν ανά τρίμηνο, όπως και οι επιχειρήσεις)  και ίσως να προβεί στην απομάκρυνση όλων, τουλάχιστον από την πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου