Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Μαραθώνα: Δημιουργεί ένα καταπράσινο πάρκο αναψυχής στο Μάτι …

Συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων

Ένα σημαντικό έργο φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή σε μια έκταση 130 στρεμμάτων στο Μάτι, την οποία ο δήμος Μαραθώνα στοχεύει να κάνει πάρκο αναψυχής που θα είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον και θα σέβεται τη δασική νομοθεσία.

Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η έκταση αυτή ανήκε στο ΝΑΤ και φιλοξενούσε κάποτε παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες όμως δε λειτουργούν εδώ και χρόνια και έτσι αυτό το κομμάτι γης μένει άδειο και ανεκμετάλλευτο. Η φωτιά του 2018 πέρασε από μέσα και η δημοτική Αρχή θέλει να του ξαναδώσει τη χαμένη του ζωή και ταυτόχρονα ν' αποκτήσουν οι κάτοικοι στο Μάτι ένα καταπράσινο και ήσυχο σημείο αναφοράς, το οποίο μάλιστα έχει μέτωπο στη θάλασσα … (lifo.gr, Ελλάδα , 20.2.2022 | 10:14­).


Θαυμάσια ιδέα και μακάρι να υλοποιηθεί, αλλά χωρίς μόνιμες εγκαταστάσεις και τη γνωστή ελληνική τακτική των μπαλωμάτων, δηλαδή της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων όταν προκύπτει κάποια ανάγκη.

Μακάρι επίσης οι αυθέντες μας να ενσκήψουν επάνω στην περιοχή της Βραυρώνος και να την προστατεύσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΔ 199 του 2003 «Πέρι ΖΟΕ» και να μη την αφήνουν έρημη και χωρίς επιτήρηση. Η περιοχή ανήκει στην Περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος. Προστατεύεται επίσης και από το Νόμο 4559 του 2018. Αλλά αυτά θα μου πείτε ότι είναι ψιλά γράμματα εμπρός στην αβελτηρία (λογικά με το αζημίωτο) των αρμοδίων και τον πλέον αρμόδιο το δήμο Μαρκοπούλου. Η αυθαιρεσία στην περιοχή έχει τον πρώτο λόγο. Και το σημαντικότερο όλων, χωρίς συνέπειες.

Τίποτε μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό για τα μέτρα που λαμβάνει ο ΟΦΥΕΚΑ για την περιοχή κν και γενικά η Ελλάδα πληρώνει γενναία πρόστιμα στην ΕΕ για μη τήρηση των κανόνων και την προστασία τους.

Θα επανέλθουμε επί του θέματος της Βραυρώνος, σύντομα.

ΥΓ: Διαβάστε και για την ιλαροτραγωδία του αντιπλημμυρικού Ερασίνου το Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαλύθηκε η σύμβαση Ερασίνου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου