Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Σχέδιο δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη Τι πρέπει να κάνουμε για το κλίμα …

Ομάδα επιστημόνων, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δείχνει τον δρόμο για την Ελλάδα

Η προστασία των δασών, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η καθολική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία του σχεδίου δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη. [INTIME NEWS]

Ενα σχέδιο δράσης με προτάσεις μεταρρυθμίσεων σε επτά τομείς, με στόχο ένα περιβαλλοντικά ανθεκτικό, κλιματικά ουδέτερο και κοινωνικά υγιές μέλλον διαμόρφωσε επιστημονική επιτροπή με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχος της πρωτοβουλίας, την οποία πλαισίωσαν διακεκριμένοι Ελληνες επιστήμονες, είναι να συνεισφέρει με συγκεκριμένο τρόπο στον δημόσιο διάλογο για την κλιματική κρίση στη χώρα μας, με προτάσεις που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα ... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20.11.2022 • 23:07).

Ευτυχώς που υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι και ιδιωτικοί φορείς που προσπαθούν να προστατεύσουν το Περιβάλλον και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση του θαυμάσιου ελληνικού Περιβάλλοντος και της Φύσεως, σε συνθήκες που θα είναι προστατευτικές, υποστηριχτηκές και θα εξισορροπούν τις τυχόν αντιτιθέμενες προσεγγίσεις ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και την επιστημονική υποστήριξή τους.

Επισημαίνουμε με τη σειρά μας τους εξής (κατά την άποψη μας πολύ σημαντικούς) πυλώνες που προβάλλει η μελέτη:

1. Την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμηση
2. Διασφάλιση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στη συνδιαμόρφωση πολιτικών και τη διερεύνηση εφαρμογής λύσεων
3. Την προστασία και ανάδειξη της Βιοποικιλότητας (και την προστασία των περιοχών Natura)

Και στους τρεις αυτούς τομείς η αποτυχία των κυβερνήσεων είναι πλήρης και απογοητευτική. Αλλά μάλλον δε θα πρέπει να μιλάμε για αποτυχία, αλλά για καλοσχεδιασμένη στρατηγική υπόθαλψης των παρανόμων και των παρανομιών με εκλογικό όφελος και την υποστήριξη αθέμιτων οικονομικών συμφερόντων.

Στην περίπτωση του μικρού αρχαίου ποταμού Ερασίνου και το οικολογικά υγιές εναπομείναν τμήμα του εντός των ορίων του δήμου Μαρκοπουλου και του βιότοπου που έχει δημιουργήσει στην εκβολή του στον Ευβοϊκό Κόλπο και οι τρεις αυτοί πυλώνες του Σχεδίου Μποδοσάκη έχουν καταστρατηγηθεί και το όλο φυσικό οικοσύστημα έχει ανασκολοπιστεί οικτρά. Το ιστορικό του εγκλήματος μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος ( https://attikoparko.blogspot.com/ ).

Πιστεύουμε ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα λογικής διακυβέρνησης της Ελλάδος, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μας απογοητεύει.

Η Περιβαλλοντική προστασία και προστασία της Φύσεως μήπως τελικά είναι άπιαστο όνειρο στη σύγχρονη Ελλάδα;

ΥΓ: Οι εφημερίδες της 21ης Νοεμβρίου 2022 αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ταγαράς προωθεί και νέα νομοθετική ρύθμιση εξαίρεσης της κατεδάφισης αυθαιρέτων. Άξιος ο μισθός του ανυπάρκτου κατά τα άλλα κυρίου υφυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου