Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η άποψη ενός πολίτη που ζει στην πραγματικότητα …

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση κυρίως εκτός Βουλής, με κάθε δυνατό μέσο και τεχνική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν πρωταγωνιστούν βουλευτές ή μέλη των επισήμων οργάνων τους, αλλά οι ίδιοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Τη σκυτάλη παίρνουν τα συμπαθούντα ή εξαρτώμενα ή διαπλεκόμενα με αυτούς ΜΜΕ. Έτσι η χώρα σύρεται σε συνεχή ενασχόληση με θέματα άσχετα με την καθημερινότητα, με τις μεγάλες προκλήσεις, μακριά από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εκτίθεται στις διεθνείς της σχέσεις.

Η κατάσταση είναι νοσηρότατη επηρεάζει αρνητικά όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και οι αποκαλούμενες σκοτεινές δυνάμεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, να διευκολύνουν τον πλουτισμό τους και να παγώσουν όλες τις απαραίτητες εξελίξεις εκσυγχρονισμού της χώρας.

Εν μέσω της νοσηρής αυτής κατάστασης και της τραγικά αντεθνικής συμπεριφοράς των κομμάτων, τίθεται το εξής βασικό ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όλα όσα καταμαρτυρούνται από τα κόμματα είναι αληθή και ο πρωθυπουργός υποχρεώνεται σε παραίτηση. Ποια είναι εκείνη η προσωπικότητα που είναι σε θέση με αξιώσεις να αναλάβει το τιμόνι της χώρας και να τη οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι; Και ποιο είναι αυτό; Κανένας πολίτης της χώρας δε το γνωρίζει και κανένας από τους εχθρούς που λέγονται αρχηγοί κομμάτων δεν τον έχουν πληροφορήσει σχετικά, επίμονα, σοβαρά και με αξιώσεις. Ούτε και έχουν ποτέ δεσμευτεί ή καταθέσει γραπτώς τις υποσχέσεις τους.

Και άντε και εμφανίζεται ο καβαλάρης στο άσπρο του άτι του και μπαίνει μπροστά στη μακρά πορεία της χώρας προς το μέλλον. Δε γνωρίζουμε κανένα από τους συνεργάτες του, εκείνους που θα σταθούν στο πλευρό του ηγέτη, θα εκτελούν το πρόγραμμα του καβαλάρη και θα του σταθούν τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες, κανέναν από τους υποτακτικούς του. Όλους εκείνους που θα μας πάρουν από το χέρι να περάσουμε την πρωτοφανή έρημο που πρέπει να διασχίσουμε για να φτάσουμε το ταχύτερο σε κάποια όαση και αργότερα στη γη της επαγγελίας.

Είναι η σημερινή κυβέρνηση καλή και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών; Είναι τεχνικά ικανή και οι αποφάσεις της αυτές που περιμένουμε όλοι μας και πιστεύουμε ότι είναι οι καλλίτερές για να εκσυγχρονιστούμε και να μοιάσουμε επί τέλους με τους ομολόγους μας στην ΕΕ;

Η απάντηση είναι όχι. Αλλά πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν πολιτευθεί περισσότερο από επαρκώς και πέρασαν ήδη 3 χρόνια μάλλον καλά. Και σίγουρα προς τη θετική κατεύθυνση.

Ταύτα ειπών ο ποιητής, δεν εξέπνευσε αλλά ζει ελπίζοντας πάντοτε σε ένα καλλίτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου