Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή η 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες στις καταθέσεις τους τις οποίες παρουσιάζει σήμερα το kathimerini.gr. Η νεαρή φοιτήτρια, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, διέσχιζε πεζή την Εγνατία οδό, όταν ένας 26χρονος την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει βαριά. Στη συνέχεια ο οδηγός, μαζί με την 19χρονη συνεπιβάτιδά του, εγκατέλειψαν την κοπέλα στο ύψος της Καμάρας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 11:01, 01.12.2022 • 10:42).
Εκπληκτικά πράγματα.
Πως είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να λειτουργεί κάτω από αυτές τις συνθήκες; Συνθήκες που προφανώς δημιουργεί νομοθετώντας η Βουλή των Ελλήνων.
Αν η δικογραφία που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι η πραγματική (συνήθως παράγοντες της αστυνομίας και της δικαιοσύνη διαρρέουν, προφανώς με το αζημίωτο τις δικογραφίες ή μέρος αυτών στα ΜΜΕ), τότε αβίαστα φθάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι όλα κινούνται υπέρ του παρανόμου και του εγκληματία.
Η δικογραφία έχει λογικά συνταχθεί από το δικηγόρο του εγκληματία. Αυτός απλώς λέει την ιστορία του στο δικηγόρο του και ο δικηγόρος προσπαθεί με κάθε τρόπο αν απαλλάξει τον πελάτη του από την κατηγορίες, ακόμα και αν είναι αυταπόδεικτη η ενοχή του ή ακόμα και αν ο εγκληματίας αποδέχεται ότι τέλεσε την εγκληματική πράξη.
Ως νομοταγής πολίτης διερωτάται κανείς γιατί ο εγκληματίας και κάθε κατηγορούμενος δεν επιβάλλεται να συντάσσει ο ίδιος την απολογία του εγγράφως, όπως μπορεί και σε όποια γλώσσα κατέχει. Εν προκειμένω ο εγκληματίας πρέπει να καταγράψει την «άποψή του» στην Ελληνική την οποία μίλα πολύ καλά. Αν αυτό είναι αδύνατο μπορεί να καταθέσει χωρίς υποβολέα στη μητρική του γλώσσα και επί πλέον να μαγνητοφωνηθεί ή να καταγραφεί και ηχητικώς και να καταθέσει εγγράφως την απολογία του. Η συμμετοχή του δικηγόρου μπορεί να είναι σε επόμενο στάδιο.
Η διαστρέβλωση και τα ψέματα που περιέχει η δικογραφία είναι προφανέστατη και πρέπει να εγκληθεί ο δικηγόρος για προσπάθεια συγκάλυψης της επιβαρυντικής πραγματικότητας. Το εφεύρημα ότι η συνοδηγός κοιτούσε την ώρα του δυστυχήματος το κινητό της είναι ένα πολύ βολικό στοιχείο στην προσπάθεια να απαλλαγεί από ευθύνες. Το οποίο μεν επικαλείται αλλά προφανώς δεν αποδεικνύεται.
Ο νομικός μας πολιτισμός μπάζει από παντού. Τα θύματα πρέπει να τυγχάνουν κάθε προστασίας, βοήθειας και φροντίδας, ενώ οι εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπίζονται αυστηρά και χωρίς βοήθεια και προσπάθεια συγκάλυψης και παραποίησης των γεγονότων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου