Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Νοσοκομεία: Ποια συγχωνεύονται με το νέο χάρτη της υγείας - Όλα τα κριτήρια …

Σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας μέσα στο 2023 με βάση τουλάχιστον το νέο χάρτη υγείας που έχει καταρτίσει. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο υπήρχε εδώ και καιρό στο συρτάρι αλλά φαίνεται πως κρίνεται απαραίτητο να υλοποιηθεί άμεσα ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων.


Διάδρομος νοσοκομείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βέβαια βασική παράμετρος είναι να προλάβει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις επερχόμενες εκλογές και την προκήρυξή τους. Όλα δείχνουν ότι το σχέδιο θα «παγώσει» και θα ενεργοποιηθεί από την επόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εάν φυσικά εκλεγεί και πάλι η ΝΔ … (ethnos.gr/, 16.12.2022 07:00).

Δε μπορούμε παρά να συγχαρούμε από καρδιάς για το μεγάλο επίτευγμα του υπουργού Υγείας κ. Αθανασίου Πλεύρη. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τη λογικά σοβαρή και ακούραστη συμβολή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα.

Ωστόσο το τόσο σημαντικό θέμα της αναδιοργάνωσης του χωλαίνοντος ΕΣΥ παρέμεινε στο συρτάρι των υπουργών Υγείας, επί τετραετία και ανασύρθηκε τώρα, όχι ως απόφαση αλλά ως πρόθεση και δη πολύ περιορισμένης έκτασης και σημασίας.

Έχουμε επισημάνει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά το θέμα της απαράδεκτης κατασκευής νοσοκομείων ανά την επικράτεια και τη συνεχή και χωρίς κριτήρια συνέπειας και αποτελεσματικότητας και λειτουργίας τους.

Παραδείγματα (και δεν είναι τα μόνα …) …


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Στη Γερμανία συζητούν για τα νοσοκομεία, εδώ αποστρέφουμε το πρόσωπο …

 

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Με αφορμή το άρθρο «Να ξαναφτιάξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας» …

 

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Και νέο νοσοκομείο στο ιατρικό Ελντοράντο του Λεκανοπέδιου …

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νέα νοσοκομεία δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος με «υπογραφή» Ρέντσο Πιάνο …

 

Και φυσικά υπάρχουν ευθύνες σε όλη την πυραμίδα της ιεραρχίας με θύματα τους πολίτες και ιδίως εκείνους που δεν έχουν φίλους, άκρες, γνωριμίες και συμβουλές από μέλη του ιατρικού κατεστημένου.

Η διστακτικότητα της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά και χωρίς χρονοτριβή με το θέμα των νοσοκομείων ανά την επικράτεια προδίδει διστακτικότητα, μη στιβαρό σχεδιασμό, αδυναμία λήψης αποφάσεων και αδυναμία αντιπαράθεσης με το ιατρικό κατεστημένο προς όφελος των πολιτών. Τα λεφτά είναι πολλά και οι σχέσεις εξάρτησης και επιρροής μεγάλη.
 
Θα επαναλάβουμε αυτό που λέμε και είπαμε στο παρελθόν και όχι μια φορά. Οι αλλαγές θα γίνουν μόνον αν οι ταγοί του συστήματος κινδυνεύσουν να μπουν φυλακή. Όχι νωρίτερα.
 
ΥΓ: Σχετικό είναι και το θέμα 

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Περί hospice, φροντίδα ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και άλλα τινά …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου