Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Βοτανικός: Παραδόθηκε ο Ελαιώνας, αρχίζει η διπλή ανάπλαση – Μητσοτάκης: Επίκαιρη απάντηση …

«Το καλοκαίρι του 2019 παραλάβαμε 121 άθλιες εγκαταστάσεις ενώ, σήμερα, λειτουργούν 31 οργανωμένοι χώροι φιλοξενίας»

«Μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων, αποδίδεται στους κατοίκους της, για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στον Βοτανικό συναντώνται τα χειροπιαστά αποτελέσματα δύο πολιτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα: των σωστών επιλογών της Πολιτείας στο μεταναστευτικό και του τολμηρού σχεδιασμού για μία καλύτερη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό λεκανοπέδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της δομής του Ελαιώνα στον Δήμο Αθηναίων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ UPD: 16:56, 12.12.2022 • 16:41).


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίθεται υπερβολικά χάριν του ανιψιού δήμαρχου της πόλεως των Αθηνών κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτό που συμβαίνει στον Ελαιώνα δεν έχει προηγούμενο, όπως έχουμε επισημάνει σε αρκετές αναρτήσεις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Δύο καίριες επισημάνσεις:

· Το μεταναστευτικό δε έχει καμία σχέση με την «ανάπλαση»

· Η «ανάπλαση» δεν αφορά τα 10.000 στρέμματα του Ελαιώνα, αλλά μια μικρή του έκταση περίπου 300 στρεμμάτων και επ΄ ουδενί αποδίδεται στους κατοίκους

Και τι «αποδίδεται στους κατοίκους και θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας»; Και ποιος είναι ο «τολμηρός σχεδιασμός για μία καλύτερη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό λεκανοπέδιο»;

Οι ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων κάνουν πάρτι δεδομένου ότι αυξάνεται απότομα και μόνον με τις εξαγγελίες η χρηματιστηριακή τους αξία (έσπευσαν να αγοράσουν ακίνητα στην περιοχή), ενώ οι τράπεζες θα αποκτήσουν το μέγα εμπορικό κέντρο «Βωβού» που το ΣτΕ έκρινε παράνομο, αλλά ύστερα από χρόνια άλλαξε γνώμη. Καταπληκτική Δικαιοσύνη που υπηρετεί αξίες, αρχές, δεοντολογία, ισοπολιτεία, διαφάνεια, λογική.

Και ποιος είναι κ. πρωθυπουργέ ο «τολμηρός σχεδιασμός» για την πόλη των Αθηνών. Ναι, ναι αυτήν που ξεχειλώνει ανεξέλεγκτα και σε λίγο Ελλάδα θα είναι μόνον η Αθήνα/Αττική;

Κατανοούμε τη προσπάθειά σας να βρείτε τρόπους να αυξήσετε την πιθανότητα περισσότεροι Αθηναίοι να σας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές όπως και το κ. δήμαρχο στις δημοτικές. Αλλά οι επιλογές σας δείχνουν προχειρότητα, κατασπατάληση δημόσιων πόρων, έλλειψη συνολικού σχεδιασμού για τη χώρα.

Για την επιχειρούμενη ευεργεσία στην ανώνυμη ποδοσφαιρική ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία «Παναθηναϊκός» και τον ιδιοκτήτη της κ. Αλαφούζο, παραπέμπουμε στις προηγούμενες αναρτήσεις μας στο Ημερολόγιο αυτό.

Λυπούμαστε βαθύτατα για την εξέλιξη. Ελπίζαμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα σχεδιάζονταν πραγματικά αναπτυξιακά προγράμματα για τη χώρα. Τα γεγονότα μας διαψεύδουν και είμαστε αφάνταστα απογοητευμένοι εξ αυτού.

ΥΓ: Σχετικό είναι και το άρθρο «Η δομή του Ελαιώνα επισήμως στα «χέρια» του Δήμου Αθηναίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου