Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Δριμύ «κατηγορώ» από Ντογιάκο – Αιχμές για πιέσεις στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των υποκλοπών …

Ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε λόγο για προβληματικές σχέσεις μερίδας του Τύπου και της δικαιοσύνης

Φωτ. αρχείου: INTIME NEWS

Mε σαφείς αιχμές με αφορμή την πολιτική συγκυρία και τον τρόπο που δημοσιοποιούνται σοβαρά θέματα με έντονες επικρίσεις για τη Δικαιοσύνη, από μέσα ενημέρωσης που ασκούν, κατά τη γνώμη του πιέσεις και υποδείξεις στη δικαιοσύνη, τοποθετήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ UPD: 22:12, 17.12.2022 • 19:09).


Διαβάσαμε το άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και εξεπλάγημεν σφόδρα. Όχι για τα σχόλια της αρθρογράφου, αλλά με το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Ντογιάκου που παραθέτει η εφημερίδα υπό τον τίτλο «Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ντογιάκου» και εμείς οι αναγνώστες υποθέτουμε ότι είναι οι πραγματικές.

Για να λέει αυτά που παρατίθενται ασφαλώς ο κ. Ντογιάκος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Άρα λογικά θα πρέπει να κατονομάσει όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια κρυπτόμενοι ή οχυρωμένοι πίσω από επιχειρήσεις ΜΜΕ, οι οποίες με ασύδοτο τρόπο κάνουν ότι θέλουν. Και η Δικαιοσύνη είτε δεν μπορεί να τους εγκαλέσει είτε τους αφήνει ανενόχλητους στο θεάρεστο έργο τους. Παραθέτει δε και το επιχείρημα ότι σε άλλες χώρες αυτές οι συμπεριφορές και οι λογικές δεν είναι ανεκτές και επισύρουν συνέπειες.

Ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προφανώς δε θέλει ή δεν μπορεί να κατονομάσει όλους αυτούς που λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας. Η λογική λέει ή ότι οι νόμοι δεν είναι επαρκείς και άρα πρέπει να συστήσει στην κυβέρνηση και στη Βουλή να νομοθετήσουν σύμφωνα με τις καλές πρακτικές άλλων χωρών - εκεί που εφαρμόζονται οι Νόμοι και δη οι καλοί Νόμοι – ή να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον των παραβατών.

Δεν είναι όμως επιτρεπτό, δεοντολογικά ορθό και ούτε και εποικοδομητικό να γίνονται δημόσιες δηλώσεις αυτού του περιεχομένου και αμέσως μετά οι ταγοί να βυθίζονται στην τύρβη και τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας και του εξασφαλισμένου μεγάλου μισθού.

Απαιτούμε Δικαιοσύνη κ. Ντογιάκο από τους ταγούς και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και όχι μαθήματα και υποδείξεις, χωρίς αποτέλεσμα, .έτσι για το θεαθήναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου