Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Μυστικά σε κοινή θέα …


… Εκτός από κάποια αίσθηση ασφάλειας και εγκυρότητας κυρίως λειτουργεί καθησυχαστικά το γεγονός ότι στη χώρα στην οποία ζω ο γενικός διευθυντής της MI5 –των εσωτερικών υποθέσεων– βγαίνει ετησίως και απευθύνεται στο κοινό. Εδώ και δύο χρόνια βλέπω ένα πρόσωπο, λέγεται Κεν Μακάλουμ, είναι 48 ετών και αυτή την εβδομάδα –επίσημος, κοστούμι, γραβάτα, μανικετόκουμπα– μίλησε για τις προκλήσεις που δέχεται η χώρα. Επειδή μοιάζει δομημένος και πρακτικός άνθρωπος μπήκε απευθείας στο θέμα …
 
Βρήκαμε το άρθρο ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιατί αυτή την ώρα στην Ελλάδα κυριαρχεί σκυλοκαβγάς μεταξύ κομμάτων προσπαθώντας να αποκομίσουν όλοι πολιτικά οφέλη εις βάρος των πολιτών, των θεσμών κα της λογικής.
 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας το πολιτικό σύστημα και οι ελεγχόμενες από το κράτος δομές αδιαφορούν πλήρως για τα δικαίωμα των πολιτών, με πρώτιστο το δικαίωμα στην έγκυρη πληροφόρηση. Κάθε τι που χειρίζονται ο ταγοί της εξουσίας θεωρείται μυστικό, απόρρητο ή και άκρως απόρρητο και κανένας δεν εφαρμόζει στη πράξη την επίσημη ενημέρωση σε τακτά διαστήματα.
 
Έχουν αφήσει την πληροφόρηση ή καλλίτερα την έχουν εκχωρήσει στα ιδιωτικά κανάλια της τιβί και του ραδιοφώνου και οι αρμόδιοι περιορίζονται να κάνουν συστηματικά, επονείδιστα και παράνομα διαρροές και παροχή εκ των έσω πληροφοριών όποτε θέλουν σε όποιους θέλουν και λογικά με ανταλλάγματα.
 
Και ας πληρώνουμε για στρατιές διαπιστευμένων επαγγελματιών δημοσιογράφων που όπως λένε πολλοί πληρώνονται και από μυστικά κονδύλια.
 
Το θέμα της πληροφόρησης έχουμε επισημαίνει πολλάκις στο Ημερολόγιο Απλά και  Κατανοητά. Αλλά κανένας δε δίνει σημασία. Οι εντολές από τους καναλάρχες είναι σαφείς κα ας τολμήσει κανένας να τους παραβεί. Αλίμονό τους και αλίμονό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου