Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Άλλαξαν και αλλάζουν στρατηγική, επιλογές, αποφάσεις …

Εδώ και κάποια χρόνια η Ελληνική ηγεσία μελετούσε σχέδια παράκαμψης των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου. Ίσως να προκλήθηκε από τους δαιμόνιους Έλληνες εφοπλιστές.  Αυτά που έγιναν γνωστά τότε ήταν ο σχεδιαζόμενος  αγωγός Αλεξανδρουπόλεως - Μπουργκάς για την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδος.
 
Ο αγωγός πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά προφανώς χτύπησε ευαίσθητες χορδές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα  οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν σφόδρα με τις προοπτικές, όχι γιατί υπερασπίζονταν τα τουρκικά συμφέροντα, αλλά γιατί αγωνιούσαν για την ρωσική επιρροή στις δυο χώρες και τη διευκόλυνση της «εξόδου» της Ρωσίας στα θερμά ύδατα, όπως αποκαλείται η Μεσόγειος.
 
Αλλά οι διεργασίες έκαναν το θαύμα τους και άρχισαν πρωτίστως οι Έλληνες, με ή χωρίς σπρώξιμο από τους Αμερικανούς, να κάνουν νέες σκέψεις για νέες προοπτικές, ευκαιρίες, νέες λύσεις.
 
Φυσικά και άλλαξαν εν τω μεταξύ και τα πράγματα και η περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, η Μεσόγειος και η Εγγύς Ανατολή βρέθηκαν σε νέες καταστάσεις που αναζητούσαν νέες θεωρήσεις και αποφάσεις.
 
Έτσι μια ωραία πρωία οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ανοίξει ο διάδρομος Αλεξανδρούπολη  Ανατολικής Ευρώπης. Και το θαύμα έγινε. Ήρθε και ο Πούτιν με την παράλογη επίθεση στην Ουκρανία και το γλυκό έδεσε.
 
Εμείς από παλιά λέγαμε δύο πράγματα:

 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Έχει και το γλείψιμο τα όριά του …

 

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Αναβαθμιζόμαστε γεωπολιτικά;

 

Οι απόψεις μας είναι παλαιότερες των ημερομηνιών των αναρτήσεων και έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας και το ρόλο της εντός του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των διεθνών σχέσεων της Ελλάδος.
 
Πιστεύουμε ότι οι σημερινές καταστάσεις δικαιώνουν τις σκέψεις και τη λογική μας. Ίσως να εξηγούν εν μέρει τουλάχιστον και τις συνεχείς τουρκικές απειλές στρατιωτικής εισβολής εναντίον της Ελλάδος.
 
Ελπίζουμε να διατυπωθούν και να ακούσουμε και άλλες απόψεις και να συμβάλλουν έτσι στη διαμόρφωση καλλίτερης κατανόησης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος στον Πλανήτη Γη και τις διεθνείς σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου