Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Βιοποικιλότητα: Συμφωνία προστασίας της φύσης …

Ιστορική δέσμευση 190 κρατών να φρενάρουν την απώλεια της βιοποικιλότητας

 Ικανοποίηση μετά την επίτευξη διεθνούς συνεργασίας στη σύνοδο της COP15 στον Καναδά. Το σημαντικότερο από τα μέτρα που λαμβάνονται, γνωστό με την κωδική ονομασία 30 x 30, θέτει το 30% της συνολικής έκτασης ξηράς και θάλασσας σε καθεστώς αυστηρής προστασίας. [ΚΑΤΡΙΝ ΑΪΝΧΟΡΝ / THE NEW YORK TIMES, Julian Haber/UN Biodiversity/Handout via REUTERS]

Ιστορική συμφωνία για την προστασία του 30% των παγκόσμιων γαιών και ωκεανών υπέγραψαν χθες 190 κράτη από όλο τον κόσμο. Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι χώρες που συνυπέγραψαν τη συμφωνία δεσμεύτηκαν και στη λήψη άλλων μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η απώλεια της βιοποικιλότητας, μια κρίση η οποία, αν και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εφόσον συνεχιστεί ανεξέλεγκτη αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την επισιτιστική επάρκεια όπως και αυτή των υδάτινων πόρων, θέτοντας σε κίνδυνο αφανισμού εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 20.12.2022 • 07:03).


Λέτε να υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση και δη οι εντεταλμένοι υπουργοί Σκρέκας και Αμυράς να αλλάξουν μυαλά; Αμφιβάλλουμε.

Και εκείνος ο θρυλικός και πολλά υποσχόμενος ΟΦΥΠΕΚΑ, κατά τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη με τι άραγε ασχολείται;

Δε θα πάψουμε να κατακεραυνώνουμε τους αρμοδίους για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται επί του αρχαίου ποταμού Ερασίνου και του Βιότοπου Βραυρώνος, εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος. Επί του θέματος περισσότερα στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου