Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

«Σπύρος Δοξιάδης»: Τι περιλαμβάνει το νέο στρατηγικό σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία …

Στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουν διενεργηθεί περί τις 60.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 γυναίκες με ευρήματα.


Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η οποία ξεκινά από σήμερα, περιλαμβάνεται στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, που παρουσιάστηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει 3 βασικούς πυλώνες και 20 δράσεις που θα αναπτυχθούν στον πληθυσμό. … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Υγεία, Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 15:11).


Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αλλά γιατί έπρεπε να περιμένουν οι πολίτες σχεδόν 4 χρόνια για να αποφασίσει η επιτελική κυβέρνηση; Ποιος το σχεδίασε και ποιοι είναι οι αφανείς στόχοι θα αναρωτηθεί κάθε καλοπροαίρετος πολίτης;

Μας φαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ιατροκεντρικό και ενώ ακούγεται ευχάριστα ότι αφορά την Υγεία, μάλλον πόρω απέχει από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα Υγείας για όλους.

Ας θυμηθούμε τον ορισμό της Υγείας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ): «Υγεία είναι η πλήρης σωματική, ψυχική/νοητική και κοινωνική ευεξία του ατόμου και όχι η απουσία ασθένειας» [ΣΣ:τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος: «Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας.» ("Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.")].

Εσείς ω άνδρες (και γυναίκες) Αθηναίοι τι καταλαβαίνετε;

Η δική μας άποψη είναι ότι ένα πρόγραμμα Υγείας, πρέπει να στηριχθεί στη δημιουργία Σύγχρονων Ασκληπιακών Πάρκων. Πρόταση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1994, η οποία έχει ενταφιαστεί στα τάρταρα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για τα ΣΑΠ επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ ή/και μελετώντας το σύντομο σχετικά κείμενο στον Κοινωνικό Άτλαντα της Αθήνας και ειδικότερα στην ενότητα Υγείας, με τίτλο «Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών: Μια πρόταση».

Έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν πολλάκις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά με τα θέματα υγείας τα οποία δυστυχώς επισκιάζουν τα προβλήματα ασθενείας του γενικού πληθυσμού.

Ευχαρίστως θα συμμετάσχουμε σε σοβαρές συζητήσεις για τα θέμτα Υγείας που αφορούν το 90% του πληθυσμού.

Προς το παρόν θα ευχηθούμε επιτυχία στο εξαγγελθέν πρόγραμμα και είμαστε σίγουροι ότι θα χρειαστούν ακόμα πολλά βήματα, πριν δρομολογηθούν οι απαραίτητες δραστηριότητες και θα αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου