Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Καιρός να ασχοληθούν οι νέοι με το μέλλον τους …

Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 19ης Φεβρουαρίου 2023, το άρθρο του κ. Νότη Παπαδόπουλου, με τίτλο «Καιρός να ασχοληθούμε με τους νέους».
 
Το άρθρο μιλά για τα γνωστά και χιλιοειπωμένα και δεν προφέρει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα παρακινούσε τους ενδιαφερόμενους ίσως να ασχοληθούν με το παρόν και το μέλλον τους, πέραν από τα δημοσιογραφικά κλισέ και τις κυβερνητικές θα λέγαμε χιλιοειπωμένες αρλούμπες και την οπτική των αυξήσεων, των επιδομάτων, της άγρας ψηφοφόρων.
 
Δε θα ξεχάσουμε αυτό που διαβάσαμε εν έτι 2013 και έβαλε τις σκέψεις μας σε άλλη λογική.
 
Το είχαμε μάλιστα αναρτήσει στην προμετωπίδα του Ημερολογίου, αλλά κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι ήταν αυτονόητο και θα έπρεπε να το αποσύρουμε, Η προμετωπίδα έλεγε:
 

Ακούσατε, ακούσατε:

«Για τη δική μας γενιά ήταν εύκολο. Έπρεπε να «βρούμε» μια δουλειά. Τα παιδιά μας, όμως, θα πρέπει να «εφεύρουν» μια δουλειά». καθηγητής Τόνι Γουάγκνερ, ειδικός σε θέματα εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7 Απριλίου 2013) στο βιβλίο Creatinig Innovators: The Making of Young People Who Will Change the World» («Δημιουργώντας καινοτόμους: Η συγκρότηση νέων ανθρώπων που θα αλλάξουν τον κόσμο»)(2013)

 

Αυτή την προσέγγιση δεν την ευαγγελίζεται κανένας σύγχρονος Έλληνας. Δεν ακούσαμε  κανένα να την εκστομίζει, είτε είναι κάποιος που μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα και επιμένει ότι όλα καλά τα κάνει η κυβέρνηση και φροντίζει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα του νέους, ούτε και κάποιο από την πνευματική ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών δασκάλων μας.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στις παλιές, ξεχαρβαλωμένες ράγες από την εποχή Τρικούπη, το τελευταίου ίσως εκσυγχρονιστή με οράματα και θέληση να εκσυγχρονίσει τη χώρα.

 

Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί στη λογική που διατύπωσε ο καθηγητής κ. Τόνι Γουάγκνερ και όχι στη λογική που επικρατεί μέχρι σήμερα και επιβάλλει ένα δίχτυ που εμποδίζει κάθε σοβαρή αναπτυξιακή προσπάθεια στη χώρα.

 

Είμαστε σίγουροι ότι και τώρα κανένας δεν θα θελήσει να συμμετάσχει σε ένα διάλογο με θέμα στην λογική Τόνι Γουάγκνερ. Είναι δύσκολο το ξέρουμε, αλλά αυτή πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμις για μια σύγχρονη Ελλάδα, καινοτόμο και πρωτοπόρο. Και η προσπάθεια πρέπει να αρχίσει με σοβαρό τρόπο από την Εκπαίδευση, σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου