Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


22 Φεβρουαρίου 2023

Ακούστε τι λέει ο καθηγητής κ. Τζέφρι Σακς …

Αρθρο του Τζέφρι Σακς στην «Κ»: Τι πρέπει να διδαχθεί η Ουκρανία από το Αφγανιστάν

Ο μεγαλύτερος εχθρός της οικονομικής ανάπτυξης είναι ο πόλεμος. Αν ο πλανήτης βυθιστεί περαιτέρω σε παγκόσμιες συγκρούσεις, οι ελπίδες για την οικονομία μας και η ίδια η επιβίωσή μας μπορεί να παραδοθούν στις φλόγες

Φωτ. REUTERS/ Oleksandr Ratushniak

Το Bulletin of Atomic Scientists μόλις προχώρησε τους δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Ο μεγάλος χαμένος οικονομικά παγκοσμίως το 2022 ήταν η Ουκρανία, όπου η οικονομία κατέρρευσε κατά 35% σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο πόλεμος εκεί θα μπορούσε να τελειώσει σύντομα και να ξεκινήσει η οικονομική ανάκαμψη, όμως αυτό εξαρτάται από το αν η Ουκρανία θα κατανοήσει τη δεινή της θέση ως θύματος ενός πολέμου δι’ αντιπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας, που ξέσπασε το 2014. Εάν ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων δεν τελειώσει σύντομα, η Ουκρανία αντιμετωπίζει ένα δυσοίωνο μέλλον. Πρέπει να διδαχθεί από τη φρικτή εμπειρία του Αφγανιστάν για να μη μετατραπεί σε μακροχρόνια τραγωδία. Μπορεί επίσης να ανατρέξει στους πολέμους δι’ αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, στην Καμπότζη, στη Λαοκρατική Δημοκρατία του Λάος, στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη … ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ UPD: 23:26 ΑΠΟΨΗ, 20.02.2023 • 22:25).

Αυτά που περιγράφει ο καθηγητής Σακς είναι αποκαλυπτικά και συνάμα τρομακτικά. Για εμάς τα ποντίκια που παρακολουθούμε εμβρόντητοι τους πολέμους που διεξάγουν οι ελέφαντες του πλανήτη και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μας λιώσουν, αν μας πατήσουν ηθελημένα ή και άθελά τους.

Η «λύση» ή η «εξέλιξη» που προτείνει ο κ. καθηγητής είναι ρεαλιστική, τουλάχιστον στα μάτια μας. Και θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι η μεγαλύτερη δυστυχία του ανθρώπου είναι ο πόλεμος. Γιατί σχεδιάζεται από ανθρώπους και επιβάλλεται σε ανθρώπους δικαίους και αδίκους, με θύματα νέους, ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία, γυναίκες μάνες και παιδιά. Σε όλους αυτούς που ο Πολιτισμός μας εν καιρώ Ειρήνης προστατεύει και φροντίζει όσο είναι δυνατόν να διάγουν μια καλύτερη ζωή. Καλύτερη από αυτή που επιβάλλουν οι ανθρώπινες συνθήκες και απορρέουν από την απληστία, την έλλειψη Παιδείας, τον εγωισμό, την αμάθεια, το μίσος και όλα τα κακά αυτού του κόσμου.

Ο πολιτισμός επιβάλλει να κλείνουμε γρήγορα το Κουτί της Πανδώρας και να πορευόμαστε με κάποια αισιοδοξία και με όνειρα προς το Μέλλον.

Οι άθλιοι παράφρονες ηγέτες κάποιων χωρών, ακόμα και αν δεν είναι διαγνωσμένοι ως τέτοιοι, θέλουν να κρατούν το Κουτί της Πανδώρας ανοιχτό για να ικανοποιούν τα νοσηρά ένστικτά τους και την αδιέξοδη παραφροσύνη τους, εις βάρος του ανθρώπινου είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου