Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

«Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα», επίσημη πρώτη …

Η μεγάλη γιορτή της Ευρώπης ξεκίνησε στην αρχαία πόλη της θεάς Δήμητρας έπειτα από ένα μακρύ δρόμο με πολλές δυσκολίες

Μια θαλάσσια οντότητα αναδύθηκε, με τη βοήθεια γερανού, από το νερό, σε μια δράση που παρέπεμπε στα Ελευσίνια Μυστήρια. [ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΤΗΣ]

Στον δρόμο προς την τελετή έναρξης του θεσμού «2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», μια γυναίκα χορεύει μπροστά από ένα παλιό κτίριο. Στην πρόσοψή του αναγράφεται ένα απόφθεγμα του Αμερικανού ποιητή Ουόλτ Ουίτμαν: «Ξανά, στην Ελευσίνα, την πατρίδα της Δήμητρας, βλέπω τους σύγχρονους Eλληνες να χορεύουν». Γράφτηκε τον 19ο αιώνα, αλλά το περασμένο Σάββατο, οι «σύγχρονοι Eλληνες» χόρεψαν: στην πομπή των εθνοτοπικών συλλόγων της Ελευσίνας, με τις λευκοντυμένες νύμφες που εμφανιζόταν άξαφνα ανάμεσα σε περαστικούς, στο πάρτι με Ελληνίδες και ξένες dj ηλεκτρονικής μουσικής, ακούγοντας live, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, τους εμβληματικούς Stereo Nova … (ΚΑΘΗΜΡΕΡΙΝΗ, 07.02.2023 • 13:23).
 

Ομολογώ ότι δε κατάφερα να παρακολουθήσω τις τελετές και όλα τα εξαιρετικά που περιγράφουν όσοι παρακολούθησαν τη τελετή έναρξης του Θεσμού. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα όπως λένε, και μακάρι οι εκδηλώσεις καθ΄ όλο το έτος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας να είναι εξ ίσου επιτυχείς και αξιοσημείωτες.

Ελπίζουμε επίσης να μείνουν πολλά καλά και ιδιαίτερα χρήσιμα και σημαντικά για την πόλη και τους κατοίκους της. Και περισσότερο για τους νέους ανθρώπους και όλους τους ανήσυχους, χαρισματικούς και πρωτοπόρους της Πόλεως.

Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να περιγράψω τις δικές μου προσπάθειες για να περιληφθεί στους σχεδιασμούς της Πόλεως και η δημιουργία ενός Σύγχρονου Ασκληπιακού Πάρκου, πέριξ του νοσοκομείου Θριάσιο, του Ασκληπιείου Πάρκου Ελευσίνας (ΑΠΕ). Έτος αρχικού σχεδιασμού, το σωτήριον 2000!

Διαβάστε την ανάρτηση …

 Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 …


Μόλις ανακοινώθηκε η επιλογή της Ελευσίνας προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το κ. .δήμαρχο και όσους εντοπίσαμε ως αρμοδίους για το εγχείρημα. Κανένας δεν ήταν διαθέσιμος και η επικοινωνία με κάποιους που υστέρα από προσπάθειες καταφέραμε να μιλήσουμε, δεν ήταν σε θέση να πουν κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό. Ύστερα από πολλές προσπάθειες εγκαταλείψαμε. Το λάθος μας ίσως ήταν ότι οι ενέργειές μας έγιναν πολύ νωρίς, όπως αποδείχτηκε από τις πολλές αλλαγές στα πρόσωπα που έγιναν και το σχήμα που τελικά πολύ αργότερα, ανέλαβε τις προετοιμασίες.

Ο αρχικός ΑΠΕ σχεδιασμός είχε γίνει επί υπουργίας του κ. Θόδωρου Πάγκαλου ως υπουργού Πολιτισμού., Μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του υπουργού τα πάντα κατέρρευσαν και οι συνομιλητές μας εξαφανίστηκαν. Σας λέει κάτι αυτό. Κάτι για τις σχέσεις επιρροής και γλειψίματος; Κάτι για τις εντελώς επιφανειακές και υποκριτικές δεσμεύσεις και τις σχέσεις ανειλικρίνειας και απουσίας επαγγελματισμού;

Αν ενδιαφέρεται κανείς μπορούμε να δώσουμε όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τον αρχικό σχεδιασμό και την Ημερίδα που διοργανώσαμε εντός του Νοσοκομείου (Ελευσίνα 21 Οκτωβρίου 2000). Πως περνούν τα ΄χρόνια και η Ελλάδα χάνει μονίμως ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου