Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κράτος: λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα …

Μην απορείτε. Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η δήλωση.

Κατά την κατασκευή του αεροδρομίου έγιναν έργα εγκιβωτισμού μεγάλης κλίμακος επί του αρχαίου ποταμού ή ρέματος του Ερασίνου. Ο ποταμός πηγάζει από τον Υμηττό. Διέρχεται κάτω από την πόλη της Παιανίας και έχει μετασχηματιστεί πλέον σε αγωγό λυμάτων.

Μετά το αεροδρόμιο ο ποταμός έχει το αδιατάραχτο καθεστώς του επί 3000 χρόνια (που υπάρχουν καταγραφές) και λειτουργεί ως φυσικό οικοσύστημα με εκβολή στον Βιότοπο τη Βραυρώνος και στον Ευβοϊκό κόλπο.

Το 2004 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξήγγειλε το αντιπλημμυρικό Ερασίνου. Άγνωστοι οι λόγοι και άγνωστες οι βουλές του κυρίου. Το 2015 αποζημιώνονται με 22 περίπου εκατομμύρια € «δικαιούχοι» Μαρκοπουλιώτες, χωρίς οριοθέτηση του ποταμού, που έγινε με ΠΔ τον Αύγουστο του 2021, κατ΄ εντολή του ΣτΕ!

Το έργο αρχίζει να εκτελείται χωρίς τις απαραίτητες άδειες το Νοέμβριο του 2020!

Η λογική λέει ότι η διαχείριση του αεροδρομίου θε έπρεπε να έχει ουσιαστικό ρόλο στο σχεδιασμό και τις προδιάγραφες του έργου. Σε σχετικό ερώτημά μας, μας απάτησαν ότι εκτός του αεροδρομίου το θέμα δεν τους αφορά!

Σημειώστε ότι έξω από το αεροδρόμιο κατασκευάζεται από τη Περιφέρεια και το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας, με διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων - ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – στη θάλασσα της περιοχής Χαμοληά του δήμου Μαρκοπούλου. Παρά τις προσπάθειες μας δε βρήκαμε καμιά συσχέτιση των δυο έργων που εκτελούντα δίπλα δίπλα, γιατί κανείς αρμόδιος δεν απαντά στις αγωνιώδεις προσπάθειές μας.

Το καλοκαίρι του 2022 και ενώ έγιναν απαράδεκτες παρεμβάσεις στο Ερασίνο και τον Βιότοπο Βραυρώνος, ο εργολάβος χρεωκοπεί (λογικά αφού έδωσε έκπτωση 60% επί του προϋπολογισμού του έργου) και τα έργα εγκαταλείφθηκαν.

Μαθαίνουμε, πάντα από διάφορες πηγές και ποτέ επισήμως, ότι το υπουργείο Υποδομών διαπραγματεύεται με τον επόμενο μειοδότη την ανάληψη του έργου. Ελπίζουμε να μη συμβεί αυτό.

Ο υφυπουργός κ. Καράγιαννης παραδέχεται τη Βουλή ο 2022, ότι το έργο κατασκευάζεται από του υπουργείο Υποδομών, γιατί έχει χαρακτηριστεί ως ΕΘΝΙΚΟ. Με ποια λογική, με ποιες συνέπειες, με ποιο στόχο, με ποιο όφελος και για ποιόν;

Ενώ έχουν γινεί όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά του έργου και προς τον χρηματοδότη, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κανείς δεν απαντά με στοιχεία υπέρ των αποφάσεων του υπουργείου, υπέρ των ενεργειών του εργολάβου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής δεν απαντά επί της αποφάσεώς της και αυτής του ΚΑΣ για την έγκρισή τους υπέρ του έργου, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ο χρηματοδότης του έργου) για τις αιτιολογημένες ενστάσεις επί των απαράδεκτων αποφάσεών της. Το ιστορικό των «ημερών του έργου» στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.

Στο σημείο αυτό θα αναφωνήσουμε και εμείς: Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Το σίριαλ δεν τελειώνει εδώ. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα επόμενα επεισόδια στο προαναφερθέν Ημερολόγιο.

Τρελοκομείο ...

ΥΓ: Μη μας κακολογείτε γιατί αναφερόμαστε συχνά στο θέμα. Δεν θα το εγκαταλείψουμε μέχρις ότου αποφασιστεί ανασχεδιασμός του έργου σύμφωνα με τις επιταγές της λογική ς και της ΕΕ «Λύσεις Βασισμένες στη Φύση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου