Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Μας κυβερνούν παράλογοι και διαταραγμένοι …

Όλα στο φως με τον «μεγάλο αδελφό» της εφορίας: Ηλεκτρονικό φακέλωμα κινητών, ακινήτων

Ο «μεγάλος αδελφός» της Εφορίας παίρνει «σάρκα και οστά» από φέτος, δεκατρία χρόνια μετά από την πρώτη θεσμοθέτησή του, καθώς έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για «ηλεκτρονική» παρακολούθηση όλων των εισοδημάτων.

Ό,τι δεν δηλώνεται θα κατάσχεται - Αυστηρά πρόστιμα

Με το e-Περιουσιολόγιο, το οποίο με βάση το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα λειτουργήσει από φέτος, ο ελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να «δει» όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων και να παρακολουθεί κάθε μεταβολή, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώνει άμεσα τα στοιχεία με αυτά άλλων υπηρεσιών και φορέων … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 7:10).
 

Αλληλούια …

 

Ο παραλογισμός και η εγκληματική ανοησία κυριαρχούν στην Ελλάδα. Αν βέβαια τα περιλαμβανόμενα στην είδηση είναι αληθή.

 

Η περίφημη ΑΑΔΕ και όλοι οι προκάτοχοί της αδυνατούν να συλλάβουν τους παρανόμους, τους φοροφυγάδες, τους οικονομικούς εγκληματίες, το παραεμπόριο, τη μαύρη εργασία, το λαθρεμπόριο, τους ναρκέμπορους, τους λαδιάρηδες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τους αυθαιρέτους και να εντοπίσουν κάθε παράνομη συναλλαγή και κάθε οικονομική και διοικητική αυθαιρεσία. Βάζουν λοιπόν πλώρη να παραβιάζουν τα προσωπικά δικαιώματα των νομιμοφρόνων πολιτών (φυσικά οι παρανομούντες και πάλι θα παρανομούν), προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άθλια αισθήματα που τρέφουν κατά της κοινωνίας που τους τρέφει.

 

Διαβάστε τις πληροφορίες που αναφέρονται στο εν λόγω άρθρο. Θα φρίξετε είμαι βέβαιος.

 

Μετά την είδηση τρέχω αμέσως να εξαφανίσω το σεντούκι της γιαγιάς μου που φυλάμε τα πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια, πριν τα κατασχέσει ο κ. εισαγγελέας που θα στείλει η ΑΑΔΕ να κάνει έλεγχο στο σπίτι μου, έως και στο κοτέτσι μου. Μάλλον θα τα θάψω κάπου που κρατάω μαστικό, γιατί και εκεί θα πάνε να ψάξουν. Τους βλέπω να μας παίρνουν από πίσω σε κάθε μας έξοδο ή ίσως οργώνοντας συστηματικά τη χώρα, γιατί ίδιο θα κάνουν και όλοι οι άλλοι.

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι παράλληλα όμως, θα αναπτυχθεί και η οικονομία, μια και θα ανοίξουν δεκάδες νέα επαγγέλματα. Αναρωτιέμαι τι έχει στο μυαλό του ο Ριχάρδος.

 

Θαυμάσιες ιδέες, πρωτοποριακές, καινοτόμες, πολύ μπροστά από οτιδήποτε επινόησαν μέχρι σήμερα οι τέχνες και οι επιστήμες.

 

Αλλά αφού επί 13 χρόνια δεν εφαρμόζεται ο νόμος. ίσως να μην εφαρμοστεί και τώρα. Μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου