Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Και πάλι για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο …

Ελπίζουμε να ανοίξει για τα καλά ο δημόσιος διάλογος για το Νέο Μουσείο ή καλλίτερα για τη νέα επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου.
 
Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 17ης Φεβρουαρίου  2023 δημοσιεύτηκαν  δυο άρθρα, για το θέμα. 

Ασαφώς και άλλοι συμπολίτες μας θα έχουν ή θα θέλουν να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους σχετικά με το εμβληματικό αυτό έργο. 

Δεν είδαμε όμως ακόμα την άποψη/αντίδραση του λαλίστατου δήμαρχου μας κ. Μπακογιάννη και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ίσως μας διέφυγαν. 
Φαίνεται όμως ότι οι επισημάνσεις μας στην ανάρτηση 


 Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Νέα εποχή για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο …

 

να προβληματίζουν όχι μόνον εμάς.
 
Και στα δύο άρθρα που προαναφέραμε δε γίνεται ούτε καν νύξη για το θέμα των εγκαταστάσεων του ΕΜΠ. Υπάρχει λόγος; Είναι κατεύθυνση; Είναι αβλεψία; Είναι προσωπική θέση και άποψη; Κύριος οίδε.
 
Στις 19 Φεβρουαρίου λάβαμε γνώση και του άρθρου  «Αρχαιολογικό Μουσείο και ανάπτυξη» του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου.
 
Ο κ. Θεοδωρόπουλος θίγει και του θέμα του ΕΜΠ αλλά με πολύ πολιτισμένο τρόπο και για εμάς σχεδόν αποστειρωμένο. Ο συγγραφέας με το κύρος του ανθρώπου της Παιδείας και του Πολιτισμού θα μπορούσε να συμβάλλει (κατ΄ εμάς) αποφασιστικά με το κύρος του υπέρ την ένταξης και του ΕΜΠ στο νέο Χάρτη Πολιτισμού της πόλεως των Αθηνών. Οι καιροί δεν περιμένουν!
 
Δεν μεμφόμαστε κανένα. Αλλά όλοι πρέπει να γίνουμε περισσότερο απαιτητικοί και να διεκδικήσουμε με πείσμα και επιμονή τα δικαιώματα τα δικά μας, αλλά και των νέων γενεών Αθηναίων Πολιτών.
 
Ταύτα και εμμένω

ΥΓ: Διαβάσαμε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2023 ένα νέο άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο "Ο αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ στην «Κ»: Ισορροπούμε το παλιό με το νέο μουσείο", στο οποίο μιλά ο αρχιτέκτων και επεξηγεί διάφορες πτυχές του σχεδιασμού. Αξίζει να το διαβάσει κανείς.

ΥΓ: Επανερχόμαστε στην πρότασή μας για ειδικές ιστοσελίδες για κάθε μεγάλο έργο - βλέπετε 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου