Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Εποπτεία και σχέσεις αμοιβαίας εξάρτησης στα πανεπιστήμια …

Οι παρατυπίες στις εκλογές των καθηγητών και ο ρόλος των διοικητικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση της ακαδη-μαϊκής τάξης
ΒΑΣΩ ΚΙΝΤΗ*

Έγραφα στις 2/5/2022 στην «Κ» για τους τρόπους που χρησιμοποιούνται στα πανεπιστήμια ώστε να χειραγωγηθούν οι εκλογές των καθηγητών. Έλεγα, μεταξύ άλλων, για τις μεθοδεύσεις στη διατύπωση του γνωστικού αντικειμένου τής υπό προκήρυξη θέσης, στη συγκρότηση του εκλεκτορικού σώματος και της εισηγητικής επιτροπής, αλλά και για τις μεθοδεύσεις ώστε να ενισχυθεί το προφίλ του ευνοούμενου υποψηφίου και να μειωθεί το προφίλ των αντιπάλων του. Πολλά από αυτά τα στοιχεία, όπως έγραφα τότε, τα είχα αντλήσει, πέρα από τη γενικότερη εμπειρία μου, από μία προβληματική εκλογή που έγινε στο δικό μου τμήμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχα καταθέσει για την υπόθεση αυτή δύο υπομνήματα, ένα στο πανεπιστήμιο και ένα στο υπουργείο Παιδείας, και έλεγα στο κείμενο ότι «περιμένω ο έλεγχος που θα διενεργήσουν να αποκαταστήσει την ακαδημαϊκή τάξη» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΗ, 09.02.2023 • 22:20). 

Όπως καταλαβαίνετε όλοι κοιμούνται. Πρωτίστως οι κκ. εισαγγελείς της κουφής, μουγκής και τυφλής Δικαιοσύνης. Έτσι δικαιολογείται ότι όλα όσα παράνομα, προκλητικά, χυδαία και απαράδεκτα για ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα συμβαίνουν. Δεν αντιμετωπίζονται ποτέ και τα όργια παρανομιών – πρόκειται για όργια κυριολεκτικώς – ακόμα και αν καταγγέλλονται αποσιωπώνται, εξαφανίζονται και θάβονται ατιμώρητα.


Η διαπλοκή στο ύψιστο σημείο εφευρετικότητας, παγίωσης και μνημειώδους   αποτελεσματικότητας παρανομών δικτύων.


Μετά τις καταγγελίες της καθ. κας Κιντή, έπρεπε να επέμβουν αυτεπαγγέλτως οι εισαγγελείς. Αλλά όπως είπαμε κοιμούνταν ακόμα και έτσι δεν προέβησαν στα νόμιμα. 

Τα διαβάζεις και σου σηκώνεται η τρίχα. Αλλά όλοι μας έχουμε εθιστεί στο ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Μόνον αν οι πρωταγωνιστές κινδυνεύουν να μπουν φυλακή, θα δούμε ίσως εξάρθρωση των παρανόμων δικτύων ή έστω ουσιαστικές μεταβολές και κάποια αξιοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου