Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Πως έπρεπε οι αρμόδιοι να χειριστούν το σκάνδαλο φαρμάκων ή κατευθυνόμενης πολυφαρμακίας (βλέπε NOVARTIS) …

Το μείζον  σκάνδαλο είναι η εκτόξευση των δαπανών για τα φάρμακα κατά πολλά δις και για μεγάλο χρονικό διάστημα τη περίοδο 2004 – 2009. Μια απόλυτα παράνομη και εγκληματική στρατηγική όλων όσων μετέχουν στις αποφάσεις, στις ρυθμίσεις συνταγογράφησης, της φορολόγησης εισοδημάτων, της παραβίασης των κανόνων αρχών και δεοντολογίας ιατρών και άλλων παραγόντων των δομών αντιμετώπισης της ασθένειας, της διοίκησης του τομέα, της απουσίας αξιολόγησης και μηχανισμών ελέγχου και άλλων κρίσιμων παραμέτρων του λεγομένου κατ΄ ευφημισμό Εθνικού Συστήματος Υγείας και των τότε κυβερνήσεων. Η εγκληματική περίοδος τερματίστηκε ευτυχώς άδοξα χάρις στους Ευρωπαίους δανειστές και τους ελεγκτές της άθλιας διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων από όλους όσους μετείχαν στο πολιτικό σύστημα. Μηδενός εξαιρουμένου.

Κανείς βέβαια δεν εγκαλείται για τους τόνους φαρμάκων που κατανάλωσαν ασθενείς και πολίτες, χωρίς αιτία και λόγο, αλλά μόνον για λόγους απαράδεκτου, εγκληματικού και αθέμιτου πλουτισμού ιατρών, φαρμακευτικών εταιρειών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης,   

Και όλοι συνωμότησαν κα βάφτισαν το σκάνδαλο «σκάνδαλο NOVARTIS» ενώ μετείχαν όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες και πάτωσαν ή εξαφάνισαν όλες τις άλλες διαστάσεις του σκανδάλου πλην του πολιτικού. Λες ακόμα και αν υπήρχε σχέδιο πολίτικών αυτοί τα έκαναν όλα μόνοι τους και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον αυτούς.

Και έτσι φθάσαμε αισίως ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια στη σημερινή τραγελαφική κατάσταση και όλους τους εμπλεκόμενους να απολαμβάνουν ελευθερία, καμιά καταδίκη, με τα λεφτά που κονόμησαν στη τσέπη και τα φάρμακα στις κοιλιές των ασθενών. 

Η ορθή στρατηγική και η λογική υπαγορεύει ότι η διερεύνηση και η κάθαρση ξεκινά από τους αδύναμους κρίκους, παρακολουθώντας και ελέγχοντας με κάθε νόμιμο μέσο και τεχνική φυσικά, όλους όσους εμπλέκονται στο κύκλωμα και τις διεργασίες του.

Ολοκληρώνεις τις διερευνήσεις και καταλήγεις στην απαγγελία κατηγοριών και προσάγεις άμεσα σε δίκη τους παρανομάσαντες. Αν είναι επίορκοι και έχουν παρανομήσει καταδικάζονται και εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή, δημοσιοποιώντας τα εγκλήματα και αυτούς που τα διέπραξαν. Ταχύτατα προχωράς στο επόμενο βήμα και στους επιτελείς που διευκόλυναν τις παρανομίες με πράξεις, παραλήψεις, παράδοξες στρατηγικές και άδηλες επιδιώξεις και πράξεις διαπλοκής.

Και έτσι συνεχίζεις προς τα ανώτερα κλιμάκια μέχρις ότου φθάσεις στην κορυφή.

Εδώ τα πράγματα έγιναν εντελώς αντίθετα και έφθασαν μάλλον σε αδιέξοδο. Αν η λογική μας πάσχει παρακαλούμε να ακούσουμε τυχόν παρατηρήσεις και υποδείξεις.

Η εξέλιξη όμως του σκανδάλου NOVARTIS δίνει περιθώρια οι σκέψεις μας να είναι σωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου