Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Οι πληγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας …

Η δημιουργία του Ε.Σ.Υ. ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ανθρωποκεντρικό εγχείρημα που στόχευε στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλο τον πληθυσμό. Παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε από κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, τις πρώτες τρεις δεκαετίες λειτούργησε αρκετά ικανοποιητικά. 
Διάδρομοι: Το σήμα κατατεθέν του Εθνικού Συστήματος Ασθένειας … 
Στη συνέχεια, οι διαχρονικές παθογένειες της φυλή μας, όπως ο αυτοσχεδιασμός, ο πελατειασμός, ο κομματισμός, ο ιδιωτικισμός και η διαφθορά το διάβρωσαν, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε αναγκαστική επιλογή των χαμηλόμισθων και των ανασφάλιστων, αφού οι έχοντες και κατέχοντες προτιμούν να εμπιστεύονται την υγεία τους στις ιδιωτικές δομές … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 06:41).

Κάθε φορά αναλυτές διεκτραγωδούν τη κατάσταση που δε φαίνεται να συγκινεί κανένα αρμόδιο και να περιγράφουν ένα «σύστημα» που δουλεύει μόνο του, χωρίς πυξίδα.

Λάθος. Το σύστημα δουλεύει άριστα για τα συμφέροντα ιατρών και εργαζομένων αλλά όχι υπέρ των ασθενών, δηλαδή το απλό και προφανές δομικό στοιχείο κάθε συστήματος Υγείας, ανά τον πολιτισμένο κόσμο.

Την ίδια διάγνωση κάνει και ο κ. Μήλιος.

Για να μην πέσω και εγώ στην παγίδα του πολυλογά και του επαναλαμβανόμενου χωρίς προτάσεις για ελπίδα εξόδου από το μαύρο αυτό φαύλο κύκλο, θα περιοριστώ σε μια και μόνη κίνηση που θα έθετε το όλο σύστημα σε καλή βάση και σωστή τροχιά ανέλιξης και αποτελεσματικότητας. Προς όφελος όλων, ακόμα και των εχθρών του. Και ας μην το παραδέχονται τώρα.

Πρόκειται τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, την απαραίτητη τεχνική προϋπόθεση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.

Μόνον η καταγραφή όλων των περιστατικών πρόληψης και θεραπείας, επωνύμως, με χρονική και τοπική σήμανση θα επιφέρει συνθήκες διαφωνίας, συνέχειας και ευθύνης.

Δε θα μακρηγορήσουμε. Ελπίζουμε ότι τα προηγούμενα είναι αρκούντων κατανοητά, και μπορούν να δρομολογήσουν νέα περίοδο ουσιαστικών και ποιοτικά κατάλληλων υπηρεσιών Υγείας (και όχι μόνον ασθένειας).

Επαναλαμβάνουμε: Προς όφελος όλων.

ΥΓ: Μπορείτε να δείτε και άλλες σχετικές αναφορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου